Van már értelme ilyen szinten a szálkásításnak?
Figyelt kérdés
Gondolkozom rajta hogy tavasz elején elkezdek szálkásítani. Kb. 70 kilogrammosan túl korai lenne? De ezt úgy nézzétek hogy elég alacsony vagyok, ezért mielőtt elkezdtem edzeni olyan 56 kg lehettem. Nem vagyok túl zsíros, de azért ahhoz eléggé hogy a hasam pl ne legyen túl látványos.2012. dec. 9. 21:41
1/12 anonim válasza:
Max, ha kb 160 alatt vagy.:), de ha pl 170centi vagy, akkor nincs értelme leszálkásitani 60 kiló környékére, szerintem. De ezt neked kell eldönteni, hogy mennyi izommal lennél elégedett. Egyéni döntés.
2/12 anonim válasza:
Strandra akarod nyárra v. más célból?
3/12 A kérdező kommentje:
És ha úgy döntenék hogy szálkásítok, szerinted edzettségi szinttől függetlenül érdemes 3 hónapig csinálni? Tehát annak nincs értelme hogy egy rövidebb szálkásítást tartasz hogy aztán egy kicsit kevesebb zsírral folytasd a tömegelést?
2012. dec. 9. 21:51
4/12 A kérdező kommentje:
Nincsenek versenyzői céljaim, jelenleg mondhatjuk hogy "strandra", de utána persze folytatnám az edzést.
2012. dec. 9. 21:53
5/12 anonim válasza:
Nem mindenkinek 3 hónap a szálkásítás. Ez genetika és kiindulási zsírtartalom függő is. Van aki 6-8 hét alatt formába jön. De annak is van értelme, hogy egy közepesen jó szintig lemész és utána ismét tömegelés.
6/12 A kérdező kommentje:
Értem. De azért ha nem testépítői szempontból nézzük, el tudnék érni egy atletikus, átlag ember számára vonzó testalkatot, vagy ez ahhoz is kevés?
2012. dec. 9. 22:00
7/12 anonim válasza:
El, olyat én is kb elértem kox nélkül is.:)
8/12 anonim válasza:
Hát lehet többiek leszedik a fejem, de strandra nyárra én is leszálkásítok, pedig még tömegelhetnék. Igaz nem leszel akkora méretekben, de szerintem elég arányos leszel, szóval strandra lenyomhatod magad :)
9/12 anonim válasza:
Milyen magas vagy? 70kg az még kicsit kevés szerintem. :) Én 175 vagyok és 86kg de még eszem ágában nincs szálkásítani, pici vagyok még. Persze, ha már nagyon nem bírsz magaddal...sokszor én is unom már a pocakot, de várok még tavaszig és tömegelek ezerrel, hogy legyen még mit leszálkásítani. Egyébként tényleg nem kell 3 hónap mindenkinek. Heti 0,5-1kg fogyás legyen hetente, így ki tudod számolni, hogy kb mennyi idő kell ahhoz, hogy a felesleg lejöjjön rólad.
10/12 JayC válasza:
amíg be tudod kötni a cipőt felesleges szálkásítani. :)
amúgy viccet félretéve, én azt vallom, hogy egy "alap" izomtömegnek azért meg kell lennie, hogy legyen értelme diétába kezdeni.
azt szokták ajánlani, hogy naturálba 8-14%között ingadozzon a testzsírszálék, de ezt az értéket én kitolnám , mert pl. egy endomorf alkatnak ezt elég nehéz fenntartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!