Az aszfalton való futás tényleg tönkreteszi a lábakat?
Aki rosszul csinálja annak tönkremegy. De ha tényleg tönkretenné, akkor nem születhetnének olyan rendkívüli eredmények, mint pl ez:
Itt csak a verseny volt 47oo km futás aszfalton. Most gondold el, emögött mennyi edzés volt! Normális technikával, normális cipőben nem hinném, hogy baja lenne az ember lábának. Figyelni kell a szervezet jelzéseit, és azokra megfelelően reagálni. Magam is évek óta évi kb 2ooo km-t futok többnyire aszfalton semmi bajom.
Igen, jól felvázolta Döncike. Már egyre kevesebben tudunk eljutni igazi futópályákra, kevés is van belőlük, nem beszélve arról, hogy azok a pályák inkább, sőt többnyire az élsportnak vannak maximálisan rendelve. Ha mégis ilyen pályán fut az ember lánya/fia, egy biztos, az edzése közben min. 10X átküldi egy-kát edző másik sávba, stb., hisz ott edzenek a profik, korosztálytól függetlenül. Azonban az aszfalton futáshoz én mindenképpen ajánlanám azt a futócipőt, ami mindenében megerősített, un. maratoni futócipő.
Jó futást, akár aszfalton is!
Üdv.: Rea
Deeehogy iiiis... a futás a vilááág legegészségesebb mozgásformája, főleg aszfalton.
A futás egy sz.ar, kulturálatlan igénytelen akinek ennyire futja. Divatsport.
Több ezer éve kialakították már a Taiji-t, jógát, QiGong-ot az egészség fejlesztésére, mozgásra ha elgondolkodunk akkor ezeket végezzük. Már ha van lehetőségünk.
TaplalkozasHarcmuves :
Ha a sznobizmus fájna... :-)
Nem ismerek a Tápl.harcművész válaszára. Eddigi privát levelezéseinkben maximálisan korrekt és adott témában szakértői választ adott. Miért lenne sz@r a futás? Ha a futás divatsport, akkor lám legyen! 'De! Sajnos nem divatsport, mert nagyon kevesen futnak, ha kompletten nézzük az ország népességét. Én valóban nagy futáspárti vagyok. Ezt tudom csinálni és teszem hossz-hosszú évek óta. Csak és kizárólag jó dolgokat tudok leírni róla. Természetesen egyéb sportok, illetve mozgásformák, tovább megyek mentálisan is erősítő jógák, stb. is érdekelnének, de egyenlőre a napi 1 óra 15 perces futás fér bele az időmbe. Ha valóban divatsport lenne a futás, akkor miért van az a rengeteg elhízott ember Mo.-on? Persze az étkezés is fontos, de akkor inkább úgy fogalmazok, miért hullik a magyarok többsége szív- és érrendszeri betegségekben ezresével évente? Ha divatból futnának mennyivel is nőne az esélyük a hosszabb életre?
Táplálkozás Harcművész! Szerintem nem gondoltad át, amit leírtál. Lennének olyanok, akik primitív jelzővel illetnék fenti megnyilatkozásodat. Én nem teszem, hisz nem feltételezem, hogy komolyan gondoltad, amit leírtál.
Üdv.: Rea
Rajnai Rea:
Először nem esett le, de poénnak szánta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!