Miért nem érzem eléggé edzésnél normálisan adott izomcsoportot?
Figyelt kérdés
pld. edzek bicepszre megcsináltam annyit, hogy már nem megy több, de semmi durva érzést nem éreznék, hogy most húdebedurrantam, de gyakorlatból se megy több.Vagy csökkentsem fokozatosan addig a súlyt, még normálisan érzem, annak van értelme?2012. okt. 22. 15:38
1/6 anonim válasza:
rosszul csinálod vagy nem vagy feltöltve ch-val akkor nem nagyon durransz max csak kicsit
2/6 anonim válasza:
Mióta csinálod? El kell telni egy kis időnek mire az izom-ideg kapcsolat megfelelően kialakul. Ezt valóban az segíti a legjobban, ha akkora súllyal végzed a gyakorlatot, hogy sorozatonként az első 7-8 simán megy, és utána már erőltetni kell. Aztán figyelj arra oda, hogy kontrolláltan csináld, ne rángasd a súlyt. Relatíve gyors potitív szakasz, majd a csúcsponton egy pillanatra megállítod, utána kontrolláltan, lassan vissza. Nekem a hátammal volt ilyen bajom nagyon sokáig és még most se érzem teljesen így 2 hónap után, hogy a hátam dolgozik, másnap hálistennek' csak a hátam izomlázas már, nem a vállam meg a karom. :)
3/6 NagyonGonosz válasza:
Pedig kéne, főleg a bicepszet. Próbálj meg figyelni, hogy minél izoláltabban végezd a gyakorlatot ne segítsenek be más izmok. Bicepszet koncentrált bicepsz gyakorlattal nagyon jól lehet pumpálni.
4/6 anonim válasza:
Számomra a legdurvább a koncentráltak közül is a scott pados, francia rúddal. Ott ha jól csinálod tényleg csak a bicó dolgozik. Bevallom, én 5kg-ot felpakolok a rúdra és ki tudom magam nyírni 4x10 ismétléssel. :)
5/6 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket, megpróbálok jobban figyelni a végrehajtásra, amúgy valóban még eléggé az elején járok.
2012. okt. 22. 18:38
6/6 VVMMvvmm válasza:
De alapvetően csak azt tudod figyelni, hogy mi hat az
izmaidra.Ez egyéni dolog.Neked kell mindent kitapasztalni.
Még az is előfordulhat, hogy egy gyakorlat valameddig
fejleszt aztán nem.
A "bedurranás" semmit nem jelent, csak azt látod, hogy
vér áramlott az adott izomba.
Konkrétabban is leírhatnád, hogy miféle gyakorlatról
beszélsz!Kétkezes bicepsz(curl), vagy mi?
Sajnos a számolás sem igazán segít , hiszen az izmok nem figyelik a számokat.Neked kell kikisérletezni, hogy
mi hat.Minden embernek más testi adottságai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!