Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek jó ez az edzésterv?

Szerintetek jó ez az edzésterv?

Figyelt kérdés

1. nap: mell: fekvenyomás egyenes padon, fekvenyomás ferde padon, Nyomás chest-press gépen, Tárogatás peck-deck gépen, Csigás keresztezés, Tárogatás ferdepadon

Ezekből 4 sorozat, első egy könnyebb sorozat 15-ös ismétléssel, 2 normál sorozat 10-es ismétléssel, és egy nehéz sorozat 5-6 ismétléssel. Ezt mindegyik edzésnél így végzem.

2.nap: bicepsz: Bicepsz állva francia rúddal, Bicepsz Scott-padon, Kalapács-bicepsz gyakorlat, Bicepsz állva váltott karral.

3.nap: hát-váll: Egykezes döntött törzsű evezés, Mellhez húzás szűk fogással, Nyakhoz húzás hátgépen, Evezés gépen ülve, Arnold-nyomás, Oldalemelés gépen, Nyak mögül nyomás, vállvonogatás

4.nap: tricepsz-láb: Csigás letolás, Csigás letolás tricepsz kötéllel,Lórúgás - tricepsznyújtás döntött törzzsel, Tricepsznyújtás fejfölött egykezes súlyzóval

Lábat nem írom le, mert avval vagyok a legmegelégedettebb, arra nem kell változtatás. Kérlek segítsetek, hogy jó ez-e így? A könnyű 15-ös ismétlés az azt jelenti, hogy kis erőlködéssel kimegy a 15, a közepes, hogy a 8-9-10 már nagy erőlködéssel, a nehéz pedig az ahol minden ismétlésnek örülök. Vélemények?

2012. szept. 6. 08:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sok.

Mellnél vedd ki a chest-presst és a peck-deck-et.

Bicepsztől vagy a scott-ot vagy az állva rúddal-t vedd ki és mellé beraknám a tricepszet mert lábnak is jobb ha egyedül van és a bicepsz is kevés így önmagában.

Válltól szedd ki a nyak mögül nyomást és legyen helyette döntött törzsű oldalemelés (hátsó deltát is meg kell dolgoztatni).

Tricepszre nem kell két féle csigás letolás és én beraknék az egyik tricepsznyújtás helyett egy tolóckodást.

2012. szept. 6. 09:01
 2/13 anonim ***** válasza:

Nem jó. Sem az izomcsoportok párosítása, sem a gyakorlatok száma, és a gyakorlatok közül van amit nem kéne és van amit pedig kihagysz.

Szóval:

1. bicepsz magában külön nap?? , a hát-váll meg egyben??

A láb mellé pedig főleg nem kell még egy izomcsoport.

Inkább így kéne:mell-bicepsz, láb, pihi, váll-tric, hát.

Vagy: mell-váll, láb, pihi, hát, kar.

2. Rengeteg gyakorlat van. Nagyob izmokra kell 3-4, a kisebbekre 2-3. Tehát mellre a 6 gyakorlat rengeteg, max 4 legyen és hetente legyen benne változtatás.

Bicepszre is elég max 3 gyak. és ahogy írtam, nem kell neki külön nap!

Tricepszre is elég 3 gyakorlat.

3. Nyak mögé nem húznuk, és nyak mögül nem nyomunk, mert szétmegy a vállízület.

Hol van a hátsó deltára az oldalemelés döntött törzzsel?

Kellene bele.

Biztos nem ilyen választ vártál, de nekem sok a bajom a terveddel, sorry.:)

2012. szept. 6. 09:02
 3/13 A kérdező kommentje:

De pontosan ilyen választ vártam, mert gondoltam hogy bajok vannak az edzéstervemmel, és jobb az őszinteség, mint egy rossz edzésmunka :)

Egyébként mellnél akkor arra a 3-4 gyakorlatra hány sorozatot illetve ismétlésszámot javasolsz?

2012. szept. 6. 09:08
 4/13 anonim ***** válasza:
A sorozatokat és ismétlésszámokat jól írtad, csak annyi, hogy elég max 4 gyakorlat. És legyen variálás. pl egyik héten kezdhetsz döntött padon és egykezessel, másik héten sima padon rúddal. A 4. gyakorlat a két nyomó gyakorlat és tárogatás (itt is kéne a döntési szöggel variálni) után pl lehetne egyik héten csigás keresztezés, másik héten áthúzás. Ennyinek elégnek kell lenni.
2012. szept. 6. 09:13
 5/13 A kérdező kommentje:
oké, köszi
2012. szept. 6. 09:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Valóban célszerűbb összepakolni az izmokat a hagyományos párosítások szerint: mell-tricepsz, hát-bicepsz, láb-váll, de ugye a problémák nem itt kezdődnek.

Gyakorlatból csinálhatsz akárhányat, de az összes sorozat kis izomra elég 6-8, nagy izomra 12-16, és nem kell könnyű ismétléses sorozatokkal p#csölni. 1 hétig pihenteted az izmot, csináld ki őket.

Én például péntek délutántól vasárnap délutánig nyomom le az egész heti edzést, mell-váll, kar, láb, hát.

(Montez, pls kommentáld, milyen szarul csinálom) :)

2012. szept. 6. 14:11
 7/13 anonim ***** válasza:

6-os.

3 nap alatt 4 edzést? Hát az tényleg szar.

2012. szept. 6. 14:40
 8/13 anonim ***** válasza:
ma 14.11, tényleg nem jó így, de gondolom ezt tudod te is, hogy nem a legjobb így felosztani a hetet.:)
2012. szept. 6. 14:50
 9/13 anonim ***** válasza:

Alapvetően miért szar? Az izmok ugyanúgy pihennek 1 hetet.

De komolyan? Ezt soha sehol nem írták, miért is ne lehetne 3 nap edzeni egymás után 5 edzést, aztán 4 napig pihenni.

2012. szept. 6. 14:55
 10/13 anonim ***** válasza:

Mert NATURÁLBAN ez túledzést okoz. Kell szerintem két nap edzés után egy teljes nap pihenő, mivel:

1. Hiába gondolod, hogy más izomra edzel másik nap, de sokszor másodlagosan terheled a tegnap leedzett izmokat is. Pl hátnál a bicepszet, vállnál a tricepszet, de még húzódzkodásnál is bedolgozik kicsit a mellizom, stb.

2. Mert nem csak az izmoknak kell pihenni, hanem az idegrendszernek is. Túlspanolva szintén túledzést okozhat.

De tőlem mindenki úgy edz ahogy akar, csak ne keverjük össze magunkat egy szuper genetikájú koxos profival, akinél a kox nem keveset tesz hozzá a regenerálódáshoz. Neki lehet egyhuzamban többet edzeni. Naturálban pedig kellenek a pihenőnapok. Ennyit tudok erről írni.:)

2012. szept. 6. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!