Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aikido vagy Krav Maga? (bővebb...

Aikido vagy Krav Maga? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kis önvédelmet tanulni, és ez a kettő érdekel jelen pillanatban. 15 éves lány vagyok, 165 cm és 58 kg. Már mindkettőhöz találtam helyet, ahol edzések vannak, de nem hiszem, hogy a kettőt együtt tudnám csinálni.

2012. szept. 2. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:

ha tényleg az önvédelem a célod,akkor valami még kellene mellé.

legyen heti 2 ökölvívó edzés,és heti 2 krav akkor.

2012. szept. 2. 14:12
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
miért kell 52x megkérdezni?
2012. szept. 2. 14:20
 3/4 jogaproger válasza:
Ha önvédelem a cél, akkor bármi jót tesz, de a Krav maga az, ami a leginkább erre van kialakítva. A többi akkor jöhet szóba, ha sportként, vagy harcművészetként megtetszik és inkább azt csinálnád :)
2012. szept. 2. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:

ha abból indulunk ki hogy lány vagy átlagos alkattal, akkor ha valaki megtámad az nagyobb és erősebb lesz.

az aikido se rossz, hosszú távon (sajnos sok-sok év tanulás után) meg tudod vele védeni magad, de inkább csak pusztakezes és viszonylag tapasztalatlan támadók ellen. az aikido túl "kesztyűs kézzel" bánik a támadókkal. ettől függetlenül a többi harcművészethez képest ez a legajánlottabb.

VISZONT a krav maga sokkal célszerűbb ha önvédelmet akarsz tanulni, mivel: egyszerűen erre találták ki! Nincsenek benne harcművészeti sallangok. Tisztán a lehető leghatákonyabb utcai önvédelemre tanít. Az aikidoban nincsenek ütések és rúgások, ahogy sok más harcművészet is, keretek közé van szorítva, ezáltal nem lehet alkalmas minden helyzet megoldására. A KM bármit bevet azért, hogy épségben hazajusson az, akit megtámadnak. Többnyire ez az ellenfél harcképtelenné tevésében nyilvánul meg (értsd: tökön rúgás, szembekapás, torok ütés, stb). A sok tévhittel ellentétben nem azt tanítják, hogy hogyan gyilkolhatod meg a támadót, ezektől a támadásoktól se impotens-, se vak-, se halott nem lesz. Sajnos balesetek vannak és előfordulhat, hogy komoly baja esik a támadónak, de amikor kést szorítanak valakihez, abban átértékelődnek a dolgok és tudja, hogy itt az életéről van szó, ekkor nincs idő azon gondolkodni, hogy etikus-e tökön rúgni valakit.

KRAV MAGA: védekezz, támadj vissza, juss haza épségben!

bocsi, ez hosszabb lett, mint ahogy terveztem.

hadd jegyezzem meg még, hogy (sok emberrel ellentétben) nem most találom ki, amit mondok, mindezt a 10 éves KM tapasztalat mondatja velem, ami már nem egyszer mentette meg a pénztárcám, vagy éppen az életem

:)

2012. szept. 3. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!