Harcművészet? Melyikben vannak ilyen karhátrafeszítés ujjelkapás és feszítés? Gondolom aikido vagy krav maga
Feszítések judoban, aikidoban vannak például. Ha ilyet akarsz tanulni a BJJ-t ajánlom.
Krav-maga nem harcművészet, teljesen más a filozófiája, de mivel mindenhonnan tartalmaz elemeket ezekből az irányzatokból is emeltek át technikákat, ugyan úgy mint MMA-ba.
Mellesleg utcai harcban több támadó ellen a feszítések nem sokat érnek, amíg az egyikkel foglalkozol a másik lever. Ott a futás a leghasznosabb:)
hát igazából boxolok csak hát azt sportként használom meg pl ha haverom így elkezd cukkolni akkor nem üthetem meg XD ezért akarok ilyen lefogásokat minnt pl amit rendőrök csinálnak elvezetésnél
mert pl cukkol és nem ütöm meg hanem mondjuk elkapom csuklóját csinálok egy mozdulatot és így letérdel mondjuk mert fáj neki..ilyesmire gondoltam..nem földharc meg ütés rugások hanem ilyen kis szorítások feszítések kézre
Defendoban és Modern Defendoban gyakorlatilag a támadások 90%a ujjfeszítéssel,vagy az általad írt hátracsavart kéz és tarkóra térdeléssel zárul.
igen ilyesmire gondoltam csak nincs közelben:S karate akikido meg judo van az ajánlottak között
amúgy Érden lakok
Szerintem jó a meglátásod.
A nagy hangos bunyó feltűnést kelt.
De ha diszkréten megfeszíted valamelyik ujjat már vége is az egésznek és nem kelt feltűnést.
Defendon kívül nem láttam,hogy máshol alkalmaznák ezt,de tényleg ki kell gyakorolni rendesen,mert ennél nem sok fájdalmasabb fogás létezik és ha túlfeszíted,akkor törik.
Nézd meg ezt-
http://www.youtube.com/watch?v=10tSfapon0g
Itt csak lazán gyakorolják,de még így is besz@ratós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!