Küzdősport vagy harcművészet?
K-1, Thai-box,Kick-box vagy Karate,Kung-fu?
ha úgy kb 1 évig tolnám melyikkel járnék jobban egy verekedésben?
itt a közelben van egy edzőterem ahol k-1,kickbox,thaiboxot tanítanak sűrítve (tehát mind a 3-at egyszerre)
kiváncsi lennék mennyire lenne hatásos
Ha ölni akarsz, akkor harcművészet.
Ha ringben küzdeni, akkor küzdősport.
Mind2 jó az önvédelemre, mert vannak átfedések bőven. A harcművészet kicsit rizikós, de ha jó mestert találsz, akkor tényleg tudsz gyilkolni. A küzdősport kellő rutint ad, így habár nem, leszel túl technikás, de hamarabb tudnál használni belőle valamit. Kb fél év, és már meg tudod magad (alapszinten) védeni. A harcművészetnek kb 3 év után éreznéd az önvédelmi értékét (alapszinten) de hosszútávon mindenképpen többet érsz egy harcművészettel.
Szerintem keresd föl az edzéseket, és azt válaszd amelyik legjobban illik a testalkatodhoz és mentalitásodhoz. Ahol a legjobb a csapat, és rá tudsz hangolódni az edzőre...
"de hosszútávon mindenképpen többet érsz egy harcművészettel. "
harcművészetekkel az a sza.r, hogy nem igen tanítanak.
küzdősportot meg önvédelemre. hát, én az ellenkező véleményt képviselem. nem, inkább ne. attól, hogy tegyük fel úgy-ahogy tud ütni egy küzdősportoló (egy ökölvívó még jól is) még rohadtul nem lesz felkészült utcára!
Akkor most én is linkelek egy videót:
EZ pl egy harcművészet: http://www.youtube.com/watch?v=4E9tfe_tqas
És Ő egy olyan személy aki harcművészetet tanult: http://www.youtube.com/watch?v=ZpYV4ZQYKy8
Szerintem meg a küzdősportok egy fegyvertelen támadó ellen érnek valamit. Ha meg kés van nála, akkor egyértelmű, hogy csak 20 évnyi tanulás vagy egy fegyveres harcművészet segíthet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!