Melyik harcművészet vagy küzdősport a leghatékonyabb?
Nincs ilyen, hogy legkeményebb és legjobb! Egy verekedésben mindig az győz, aki az adott pillanatban a legrövidebb idő alatt a leggyorsabban hajtja végre, a legegyszerűbben kivitelezhető technikát a lehető leghatékonyabban.
Nem a stílus teszi naggyá a harcost, hanem a harcos teszi naggyá a stílust! Képzettség és tapasztalat függő a dolog. A harcos képzettségén múlik a dolog, adott időben, adott körülmények között bárki legyőzhető. Nincs ilyen, hogy legyőzhetetlen. NEM A STÍLUS A LÉNYEG! Lehetsz nagyon jó és verhetetlen egy darabig, de egyszer jön egy olyan aki abban a bizonyos pillanatban jobb lesz mint te és legyőz.
Késes Krisz
hello Krisz!
azéért.. ezt edzőm ma írta, edzés után
"TaiJiQuan a leggyorsabb és leg hatékonyabb harcművészeti stílus a világon. Ezt a veretlen nagymesterek hosszú sora bizonyítja. Pl soha nem gyözték le a wudangi főapátot, mióta a kolostoregyüttes áll."
"Több, mint 800 éve.... Pedig minden harcművész iskola azóta arra gyúr :-))"
na most ebben vannak tények is, nem csak elfogultság.
amúgy mit is akartam mondani Krisz.. jaa, Systemát vágod, hogy belső stílusokon alapszik, úgy mint a Wudang? tehát nem is állsz ám olyan messze a Wudangtól, Tai-chi-től.
Kedves Aczél kolléga!
A systhema-nak köze sincs a belső stílusokhoz és nem is azon alapszik, ugyanis a systhema az nem harcművészet, hanem egy ÖNVÉDELMI RENDSZER. A sambo az alapja, na meg pár oroszos huncutság körítésképpen. :D
Késes Krisz
Mr.Super TNT - arra én edzek. vigyázz. :)
Krisz - hát.. te tudod jobban, de aki ezt írta nekem, az sem "amatőr". egy önvédelmi rendszer technikái is alapulhatnak a belső stílusok elvein :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!