Melyik az a küzdőport/harcművészet amihez inkább ügyesség kell?
inkább a harcművészeteknél kell(mert ha jól értem fizikailag nem vagy jó)
ajánlom aikido kung-fu és bármi más:D
de mondjuk küzdő sportnál meg megedződnél
úgyhogy ha gyenge vagy ne akarj ahhoz alkalmazkodni inkább változtass magadon
"úgyhogy ha gyenge vagy ne akarj ahhoz alkalmazkodni inkább változtass magadon"
Ezzel maximálisan egyetértek. Egyébként meg attól függ, mi a célod. Pl. karatét is lehet úgy tanítani, hogy balett lesz belőle, és pl. a tai chi-t is lehet úgy gyakorolni,hogy 20 perc alatt megdöglik az ember.
Általában, ha mint HM-et akarod gyakorolni az adott stílust, sajnos a fizikai erő nélkülözhetetlen, még az ún. belső stílusoknál is.
"15 éves fiú vagyok"
Akkor semmi vész! 18-19 éves korra alakul ki a végleges testmagasság, és a csontok még utána is hosszú évekig sűrűsödnek, erősödnek. Ezen kívül 5-6 év alatt még elég izmot is pakolhatsz magadra. Sztem sürgősen kezdj el pl. birkózni, az iszonyat kondit ad (erő+állóképesség), emellett box, hogy megtanulj normálisan ütni. Később, én úgy gondolom 17-18 évesen komolyan kezdj el gyúrni. Persze, nem kell, hogy 90-100 kilós állat legyél (valószínűleg nem is leszel soha), de egy kb. 70 kg-s színizom harcos meglepő dolgokra képes. Ja, és így pár év után rákattanhatsz a finomabb dolgokra (shaolin kungfu, kempo, tai chi stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!