Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Harcművészet? Melyikben...

Lee12 kérdése:

Harcművészet? Melyikben vannak ilyen karhátrafeszítés ujjelkapás és feszítés? Gondolom aikido vagy krav maga

Figyelt kérdés
2011. aug. 22. 22:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

nagyon jó járnék defendora de nincs lehetőség

ilyen kisebb szorításokat netről is tanulhatnék? és ismerőssel gyengén gyakorolnánk ?mert ezek nem bonyolultak annyira hanem inkább veszélyesek ezért gyengén kell gyakorolni és lassan és aztán egyre gyorsabban?

mit tanácsoltok hogy tanuljak ilyeneket?

nem kell nagyon sok ilyen fogás elég pár darab? tudtok linkeket? vagy az eredeti kérdésre válaszolni

2011. aug. 23. 01:07
 12/17 anonim ***** válasza:
szerintem az aikidoban csomó ilyen földredobás van úgy, hogy csak 2 ponton fogod meg a kezét. rajtam már próbálták és inkább elfeküdtem, annyira fájt a karom tőle :D
2011. aug. 23. 02:25
 13/17 anonim ***** válasza:
szórakozásra (és a többi eddig leírtra) az aikido jó lesz neked.
2011. aug. 23. 09:14
 14/17 anonim válasza:

"jó értem nem is erre akarom de környéken sok a kisebbségi és ha belémköt és megütöm akkor nagy cirkusz van de egy kis szorítás nem akkora cucc mert nyoma nem marad meg csak addig hogy lenyugodjon"

Látni hogy még nem verekedtél komolyan. Ha beléd kötnek akkor attól hogy az egyiknek kicsavarod az ujját nem fognak leállni, csak még jobban felidegesíted őket, ha meg akarnak verni akkor amíg az egyiknek csavargatod a kisujját a másik leüt.

Harcművészet és minden más önvédelem alapja: csak akkor használd ha nincs más mód arra hogy épségben hazajuss. Ha beléd kötnek és csak beszélnek ne foglalkozz vele, ha pénzt akarnak odaadod nekik. Nincs az az összeg ami megéri, hogy netán elővegyék a kést, mert ha az előkerül bármilyen guru bármit mond legalább 80% hogy meg is vágnak/szúrnak, maximum nem a nyakad vágják el ha ügyes vagy, csak az alkarod, lábad.

Az utca teljesen más mint a tatami, ring, edzőterem, nem vagy bemelegítve, stressz alatt vagy, nem tudsz úgy koncentrálni, nem fog úgy előjönni a technika, farmer van rajtad amiben nem tudsz olyan jól mozogni, valamint itt nem az edzőtársad támad, ha jön az ütés vagy a kés nem egy darab jön hanem sok, addig amíg valaki nem fekszik, és az utcán nincs bíró se aki lefújja a dolgot ha már fekszel és rugdosnak...

Én azt mondom, hogy amíg csak lehet kerüld az agressziót, ha van egy nyugodt de határozott fellépésed akkor tapasztalat szerint pofáznak de nem ütnek, vagy ha odaadod a pénzt megint nem vernek szarrá. Valamint sokkal jobb, ha nem azzal kezded hogy hú te milyen képzett vagy, hanem ha tényleg bunyót akarnak és nem tudod elkerülni lepődjön meg akkor mikor bekapja az elsőt...

2011. aug. 23. 10:55
 15/17 anonim ***** válasza:

előzővel egyet is értek. nem kell az erőszakot keresni, jön az úgyis, ha el lehet kerülni akkor célszerű. kötekedéstől meg senkinek nem lett még baja, ne foglalkozz vele.. szerintem pl. unalmas, ha néhány idióta próbál "szórakozni" valakivel.. annyira kellemetlen..

addig meg nem nagyon érdemes felvenni harcot utcán, amíg nem vagy kész mind fejben, mind testben ölésre. addig tényleg csak bestresszelsz, megsérülsz, megvágnak.. áh, jobb addig gyakorolni, amíg rutinosan megy minden, van időd, írtam a legtöbb kötekedés csak zavaró, nem kell mindjárt holnap az életedért harcolni. pár éves képzéssel (megjegyzem nem ilyen defendo meg krav szintű dologra gondolok, további magyarázat nélkül csak annyit fogadj meg, hogy ezektől ne várj sokat) már ott lesz az a rutin, hogy ha gáz van, akkor tudod mit kell tenni..

2011. aug. 23. 11:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Igazából minden harcművészetnek van egy önvédelmi része,attól függetlenül,hogy a verseny-szabályrendszere mit enged meg,és ebben a részben találhatók ilyen technikák szép számmal,amiket te említettél.A versenyküzdelem a harcművészetnek csak egy igen kicsiny része,rengeteg minden van benne azon kívül,ezért nagyszerű.Amely harcművészetben kifejezetten ezekkel foglalkoznak,és ismerem az a kyusho jitsu.Nagyon jó és fájdalmas technikákat lehet tanulni,de ésszel kell vele bánni,mert tényleg hamar sérülést lehet vele okozni,sőt...

De ahogy előttem írták...ha egy mód van rá,kerüld el az utcai bunyót...abból jól soha nem jössz ki.Vagy agyonvernek/megölnek....vagy ha te versz/ölsz meg valakit...könnyen lehet belőle börtön is(a kib*szottul idióta törvények miatt,amik még szinte a támadódat védik).

Szóval sose keresd a bajt,megtalál az magától....

2011. aug. 24. 15:10
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

jah.. alap jutsu lett mára a profi helyszínelhagyás..

ilyen világban élünk.

2011. aug. 24. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!