Aikidó, vagy Defendo? Vagy Krav Maga?! (Előbbit rossz helyre nyitottam)
Sziasztok!
A kérdés adott, igazából két lehetőségem van, az Aikidó, és a Defendo. Krav Magát azért írtam oda, mert nagyon hasonló mint a Defendo(Vagy fordítva) és gondoltam ide tartozik Ő is. Ha lehetne akkor inkább a Def, és a Aikidó között válasszatok, és kérem indokoljátok meg miért ez, és a másik miért nem jó! Célom? Minél gyorsabban elsajátítani legalább annyira egy önvédelmi rendszert, hogy az utcán tudjam használni. Defendonál fél évet mondanak, Aikidónál nem tudom, ma kérdezem meg, mert mindenki azt mondja, hogy sok év stb. de nem hiszem, hogy a puszta kezes önvédelem ott több év lenne. fél-egy év ott is, a tippem szerint. Válaszokat előre is köszönöm!
Melyiknél mondod ezt? Defendo váltig állítja, hogy fél év után elsajátíthatóak az alapok, ami már elég egy "átlagos" utcai verekedéshez. Aikidórol még nem tudok.
Persze, biztos, hogy évek kellenek ahhoz, hogy úgy kontrolláld ahogy a videókban látni, de ezek komolyabbak is.
Thai Boxoltam, kevesebb mint egy évet, tetszett, de abba kellett hagynom a pénz miatt.
Boxoltam is pár hónapot, de sokan edzettünk, és az edző alig figyelt rám, inkább már a több éves, versenyere készülő gyerekeket edzette fokozott odafigyeléssel..
KM, Defendo lényegében ugyanaz.
Lehetne váltani, csak nem BP-n lakom, így korlátozottak az elérhető edzések.
Jó, persze 5-10 ellen nem tudod magad megvédeni.
De 1-2-3 ellen még lehet esélyed. 1 ellen meg főleg. És azért vannak ilyenek is. Pl. már engem is támadtak be ketten, de nem fajult tettlegességig a dolog.. És olyankor jól jönne valami harci tudás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!