KRAV MAGA vagy AIKIDO?
Kedves utolsó!
Szerintem is undorító ez a sok mozogni vágyó! A végén még meg tudnák magukat védeni. Kialakulna a civil kurázsi. Pfujj....
Aki nem alkalmas ilyen sportra, hozzáállása, vagy más miatt, az úgyis otthagyja pár hónap után. A youtube-os videóknál meg a személyes tapasztalat sokkal többet ér.
Kérdezőnek:
Az, amelyik jobban illik a TE mentalitásodhoz. Amennyiben a Krav Maga világa áll közelebb hozzád akkor az, viszont ugyanez érvényes az Aikidora. Óva intenélek attól, hogy "noname" emberek (bocs) válaszai alapján döntsd el, hogy NEKED mi lenne a megfelelő. Ebből lesznek ugyanis a csalódások. Ezt pedig mindenképp érdemes elkerülni a küzdősportoknál, mert az egésztől elveheti a kedvedet.
Utolsó kettőnek.
sokat gondolkoztam, de igazából mind a kettőtök mondani valójában megvan a saját magatok igazsága. Egyfelelől a youtubeos videók felkészülési alapot adnak, megmutatják, hogy 'eszik-e vagy isszák' ebben hasznos. Más szemszögből több mindenre tényleg alkalmatlanok. Másfelől mindezt meg lehet fogalmazni szebben is.
Utolsó: szép és jó dolog a kurázsi meg az önvédelmi tudás. Viszont ez nem instant por. Amíg nincs tényleges tudás addig csak önmagadra vagy veszélyes, senki másra nem.
Utolsónak!
Ebben neked teljesen igazad van, pár hónap edzés után maximum az ember önbizalma nő, a tudása/ereje alig. Viszont én pl. nem is akartam kipróbálni senkin egy-két hónap után amit tanultam, és most, másfél év után kezdem csak érezni, hogy tudnék valamit kezdeni egy éles szituációban a tudásommal.
KRAV MAGA-T NE!
Itt Gödöllőn indult edzés úgy, hogy felváltotta a katonai közelharcot, ami ment egy évig, és azok akik ezt csinálták,nagy részüknek röviden az a véleményük hogy a kravmaga "egy lagymatag sz.r". A legtöbbjének aza véleménye hogy "karv magázol két évet és elhiszed , hogy nem fog a kés".
Ezen felül egy kb 90 kilós barátom krav magázik, képzelheted , mennyire mennek rá az erőnlétre.:D
Sok benne a fegyveres harc , ami hacsak nem vagy biztiőr vagy rendőr vagy nem mászkálsz mindenhova gumibottal, kidobott idő és pénz.
Megtanulod pl. nagyvonalakban hogy hogy kell megvédni magad liftben vagy autóban.Namost ha egyszer megtanulsz üni-rúgni azt bárhol tudod alkalmazni és inkább azt tanulj meg JÓL! melyikre nagyobb az esély hogy utcán "pakojjjáki" vagy hogy megtámad egy taxisofőr?
A krav magáról ez a tapasztalatom, lehet másutt jobb , én nemtudom, de a krav maga arra jó hogy az ember kipipálja hogy "na igen verekszek vakamit" . ha rám hallgatsz inkább aikido
Mindkettő nagyon túl van értékelve, úgyhogy inkább egyiket sem. Az utolsó jót mondott, önvédelem szempontjából a katonai kézitusa a legmegfelelőbb, de persze ott sem leszel fél év után John Rambo :)
www.kozelharc-kezitusa.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!