Krav-maga vagy aikido? Indokold is meg légyszi!
Jobban jársz a Krav Magával én is azt csinálom és egyszerű megtanulni.
Az aikido amúgy is harc művészet és tradicionális és tvisztelni kell az ellenfelet, a krav maga meg maga a harc benne is van a nevében ebbe semmi tradíció nincs de meg tudod magad védeni rövid időn belül és olyan pontokat támadhacc amiket máshol nem lehet és oda ücc oda rugsz ahova tudsz ez maga az ucca nem egy dojo ott minden helyzetben fel kell tudni magad találni akár fogások nélkül is. röviden ennyi a véleményem :)
Az első írta nagyon jól!
A Krav-magával viszonylag gyorsan (fél-egy év) alatt eltudsz jutni egy olyan szintre, hogy képzetlen ellenfél ellen vagy "utcai stílusú bunyóban" megálld a helyed, megvédd magad.
Az aikidoval ez normál körülmények között (tehát mondjuk heti 2 edzés) nem biztos, hogy összejönne.
Ellenben az aikidoval pár év gyakorlás után ( 5+ ) már jobban jársz, fejleszti a szellemed is és - ami a youtubon nem látszik - rettentő kemény és fájdalmas technikái vannak. A jól kivitelezett technikák 90%-ának garantáltan csukló / könyök / váll törés a vége és kb. 20%-uk halálos vagy maga a technika miatt vagy amiatt, hogy olyan, aki nem tud esni szétloccsantja a koponyáját és főként a tarkóját a kövön.
Ez alapján kell döntened.
Egyet értek az előttem szólóval...én aikidózom és velem is előfordult már 1-2 baleset...el tudom képzelni h milyen lenne tatami nélkül ez az egész.Ez a sport nem arról szól hogy egy támadást megakadályozz hanem hogy kitérj előle ami azzal jár hogy tovább viszed a lendületét az ellenfélnek, és ez a lendület meg kétszereződik mire őkelme a padlótfog.:D
A második hozzászólót azért cáfolnám meg, mert nállunk is vannak olyan fogások amivel mi kicsit sem eröltetjük meg magunkat de "az ellenfél attól a picitől azt sem tudja h fiú-e vagy lány"(már csak hogy idézzek a senseiemtől :D)
"A Krav-magával viszonylag gyorsan (fél-egy év) alatt eltudsz jutni egy olyan szintre, hogy képzetlen ellenfél ellen vagy "utcai stílusú bunyóban" megálld a helyed, megvédd magad."
hát nem tudom én jártam erre és csak fogásoknál hatásos(folytogatás pl) ütni rúgni nem igazán tanulsz meg rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!