Eséstechnika (judo, aikido, Jujitsu . ) Parkettán is ugyanúgy kéne tudnom esni (fájdalom néklkül) mint tatamin vagy teljesen más?
hogyan esel?
levágod kezed-lábad? ez a technika szerintem kimondottan magas szintű, kimondottan kur.vasz.ar helyzetekre.
kemény felületen mindenképpen sérül a karod (kezed) ha így tompítasz! ez persze jobb, mintha a belső szerveiddel, gerinccel tompítanál.. tehát igen, fáj. és ezért is célszerű gurulásokra jobban ráfeküdni.
bár szerintem az is távol van a kellemestől, amikor kövön gurulsz, lehet én csinálom rosszul, de olyan még nem volt, hogy a medencém örült volna neki. bár nincs túl sok zsírom tompítani.
Ezt így leírni baromi nehéz, de megpróbálom. Lényeg hogy amikor tényleg földet érsz igyekezz minél nagyobb felülettel tenni azt.
Amikor oldalra esel nagyon jól szét tudod dobni magad, én mindig úgy próbálok esni ha már muszáj :)
Előre esésnél nincs sok választásod csak a két karod, itt arra kell figyelni hogy ne csuklózz mert betonon az fix törés pl. Egyenletesen kell az arcod elé rakni a két karodat ékként, az arcoddal párhuzamosan. Ez a fajta esés végszükség megoldás, ha szerencséd van sose fogsz így esni.
Hanyatt esésből könnyű oldalra tendálni.
Engem elég sokat kentek földre és oldalra abszolút nem érzem a betont se. Remélem tudtam segíteni, de ezt így leírni tényleg nem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!