Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aikido vagy Krav Maga?

Aikido vagy Krav Maga?

Figyelt kérdés
Melyiket ajánljátok? Arra kéne ha az utcán arcomba nyomnak egy kést és a cuccaimat kérik vagy ha egy jó kis bottal meg akarnak verni stb..
2009. okt. 11. 09:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Krav maga ... szerintem .
2009. okt. 11. 09:36
 2/4 anonim válasza:
én aikidot választanám. szerintem önvédelemre az a leghatékonyabb, de ahogy érzed :)
2009. okt. 20. 16:26
 3/4 anonim válasza:

Hát mind a kettő hatékony...habár én mégis az aikidóra voksolnék (én is azt csinálom) ott még meg erőltetni sem kell magad és rögtön csatt, egyszer mesélte senseiem hogy egy társa akivel együtt aikidóztak annak nekiment egy másik pasas az meg egy mozdulattal a földhöz vágta erre még a támadónak állt feljebb...XD

Egy haveromtól meg azt halottam h ő meg úgy intézett el egy krav magást h az megtámadta (kicsavarta a kezét) ő meg válaszként durr a fejére egy vasdarabbal szegény srácnak szétment a feje...de ha aikidós lett volna akkor ez meg sem történt volna mert ott arra tanítanak hogy kerüld a konfliktusokat (mert értelmes emberi lény vagy) de ha valamelyik elmebeteg neked megy akkor meg tudd védeni magad az ő kárára természetesen.

2010. okt. 3. 18:23
 4/4 anonim válasza:

8 évig aikidoztam, most 2 éve krav magázom.

Az aikidot a mai napig imádom, de ha el akarod mondani magadról, hogy az aikidot az utcán tudod használni is, meg tudod magad vele védeni, esetleg azt is aki éppen veled van, ahhoz legalább 15-20 év aikido tanulás kell.

(Persze ez az egyéntől is függ, de ha egy körkörös mozdulattal el tudsz kerülni egy támadást, az még nem aikido.) Krav magában ehhez kb 1 évre van szükség, és jól fogod tudni használni.

Szeretem az olyan történeteket, hogy a haverom mesélte, meg hallottam stb, de ennek a 90%-a csak mese.

Aikidoban rettentő hosszú idő szükséges az elsajátításhoz.

2010. nov. 21. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!