Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnövelő étrendben tudnátok...

Tömegnövelő étrendben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Eddig edzettem és nem nagyon figyeltem a kajára mindig azt ettem amit főztek itthon,keményen edzettem és fehérje+dextróz ment edzés után(persze próbáltam betartani napi 4-5 étkezést ennyi fért bele)

55kg körül vagyok(szóval napi 110g fehérje,275g szénhidrát és 55g zsír kéne)4-5 étkezésre felosztva ez étkezésenként így lenne

összes|4étkezés|5étkezés|

Protein |110g| 30g| 24g|

Szénhidrát|275g| 68,75g| 55g|

zsír | 55g| 13,75G| 11g|

edzés után 25g kevert protein ment és 50g dextróz.

na akkor 4-5 étkezésre kellene, suliban nagy részt csak szendvicsben tudom megoldani kaját(persze teljeskiörlésü kenyér sajt stb menne hogy szénhidrát és fehérje legyen benne valamennyi)

1. étkezésre(reggel): én zabpehelyre vagy valami műzlire gondoltam

2-3. étkezést csak suliban tudom megoldani(valamikor 3ig benn leszek)

4-5. étkezés meg otthon menne

esetleg valami ötlet hogy kb miket egyek milyen arányban(az arány fontosabb)

én gondoltam rizsre húsra, este zöldségre stb. tudom hogy miből mennyi kéne csak hogy pl milyen kajákból mennyit egyek azt nem tudom:/ értelmes válaszokat kérnék:D

2012. szept. 1. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod, hogy mennyi fehérje és ch kell, akkor egy tápanyagtáblázattal könnyen ki tudod számolni az értékeket. Mindent nyersen mérünk és számolunk nem főzés után.

[link]

reggel zabpehely+protein kéne, suliba vigyél tk kenyérrel készült natúr sült csirkemelles szendvicset. Edzés után testtömeg/2 fehérje kell grammban, tehát egy 60 kilós embernek kell azonnal edzés után 30g fehérje, de mivel a protein porod nem 100%-os fehérjetartalmú, így annyival több kell, pl ha 80%-os, akkor kb 40g készítményben van meg a 30g fehérje. 40-50g gyors ch mehet hozzá.

Ezután rá kb 50 percre kéne pl csirke rizzsel, vagy hal krumpli, stb. zöldség is legyen.

Este pedig utolsó étkezésnek sovány túró kéne.

2012. szept. 1. 14:17
 2/6 A kérdező kommentje:

elcsúszott a táblázat:S

leírom egyszerűbben

4 étkezésnél étkezésenként:27,5g fehérje,68,75g szénhidrát,13,7g zsír

5 étkezésenként: 22g fehérje,55g szénhidrát,11g zsír

ELNÉZÉST A TÁBLÁZATBAN A FEHÉRJE ROSSZ MERT 120G-MAL SZÁMOLTAM:/

2012. szept. 1. 14:19
 3/6 A kérdező kommentje:
értem köszönöm:D
2012. szept. 1. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Suliban meg a teljes kiőrlésű kenyérbe tegyél sült húst, ne sajtot és akkor ott a jó fehérje. :)
2012. szept. 1. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja bocs, Montez is azt írta, átsiklott fölötte a szemem.
2012. szept. 1. 14:47
 6/6 A kérdező kommentje:
semmi gond köszönöm mindenkinek:D
2012. szept. 1. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!