Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzéstervnek jó?

Edzéstervnek jó?

Figyelt kérdés

14 vagyok és elszeretnék kedeni kondizni! Először is az lenne a cél hogy a súlyfelesleget leadjam! (nemsok a súlyfelesleg) Ehez jó lenne a heti 3 tórnaóra és 4 fociedzés és persze megfeelő étrend?? Ha ez megvolna elkezdenék komolyabban gyúrni! Ehez mit javasoltok?? Étrendnek jó ez: reggeli: egy zsömle szalámial

ebéd: ami a suliba van persze mértékkel!

Uzsonna: gyümi/ zöldség

vacsi: amit a család többi tagja csak kevesebbet! ez így jó??? Ha nem mik a hibák? Esetleg javaslatokat írnátok? Mindent meghallgatok!

2012. aug. 27. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát figyelj kajád nem jó. De 14 évesen még ne nagyon diétázz.Próbálj meg arra odafigyelni,amit kajálsz abba minnél több fehérje legyen. Mert ha nem eszel ugymondd sok fehérjét izombol kezdesz el fogyni.Ne egyél csokit,péksütiket stb és egyél sok csirkehúst,halat,túrót,tojást.

(Jó persze lehetne írni,hogy 3g/tskg fehérje és 2,5g /tskg Ch, de 14 évesen nem fogsz a mérleg előtt álldogálni és főzni magadra:D)

2012. aug. 27. 20:14
 2/4 Nofene ***** válasza:

Fogyásra egyértelműen a leghatékonyabbak az úgynevezett 'aerob' mozgásformák; futás, úszás és stb, azok amik egésztestet mozgatnak.

Ami a táplálkozást illeti, célszerű jobban kerülni a könnyű szénhidrátokat, mint lisztes, cukros dolgok, túl gyorsabb felszívódnak, a szervezet nem tudja hova tenni az energiát csak úszógumiba. Ezekhez képest még a disznózsír is jobb, mivel az lassan szívódik fel és van időd lemozogni mielőtt pocak lesz belőle ;)

A "gyúrást" véleményem szerint akkor kezd csak el mikor már egész kevés a túlsúlyod, a futás amúgy is javítja az erőnléted, jobban fogod érezni magad ha nem fulladsz ki 2 széria fekvőtámasztól, ha belelohallod most magad lehet csalódás lesz a vége és elmegy a kedved.

Lényeg a fokozatosság és kitartás, hajrá :)

2012. aug. 27. 20:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi srácok ! akkor marad a fociedzés és kevesebbet eszek és megpróbálok több csirkét és halat enni!!
2012. aug. 27. 20:25
 4/4 anonim válasza:
Heló, én is 14 vagyok, és szerintem űzz valami küzdősportot, (én birkózok) az sokat segít. Ha van rá időd akkor folyamatosan sulyzózz, de utána nyújtsál!
2012. aug. 27. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!