Ez így jó "edzéstervnek"?
Szóval ha így osztanám be, hogy :
1.nap bicepsz-tricepsz
2.nap mell-váll-hát
3.nap-hasizom-lábak
és utána kezdeném elölről? Vagy mindenképp kell kihagyni napot pihenni? Illetve ezek nem "ütik egymást"? Nem baj ha egyszerre edzek pl bicepszre és tricepszre?
Nem lesz jó, sem a felosztás, sem az, hogy nem hagynál pihenőt.
Ha most kezded, akkor egy átmozgató-kezdő edzésterv kell, hétfő-szerda-péntek edzésnapokkal, teljes testes.
Ha pedig már osztott edzéstervet szeretnél, akkor is elég kezdetben a heti 3 nap, de ne így oszd fel az izomcsoportokat.
Ez jobb lenne:Hétfő: mell-bicepsz-tricepsz
Szerda:láb
Péntek:hát-váll
vagy H:mell-hát
Sz: láb
P: váll-kar
ha pedig 4 napost szeretnél:
H: mell-váll
K:láb
Csüt:hát
P:bic-tric.
vagy: H: mell-bic
K: láb
Cs:váll-tric
P: hát
A haladó edzéseknél én azt ajánlom, hogy heti egyszer eddz egy izmot és hagyjad regenerálódni. A pihenő napok is fontosak.
1.nap favágás
2.nap kaszálás
3.nap bálázás
De a viccet félretéve.
1. fekvőtámasz, felhúzás
1 nap szünet
2. guggolás
1 nap szünet
3. felülés, humorítás
Súlyzóra rá se nézz. És egyél bőségesen, ha tudsz.
Üdv,
Nem most kezdem, eddig alapozó edzést csináltam, úgy vagy másfél hónapig, és (ha nem is sokat), de úgy látom, hogy valamennyit nőttem, meg erősödtem. Ez lett volna a következő kérdésem:) Mennyi ideig lehet csinálni ezt az alapozó edzést, úgy, hogy hatásos legyen? Van ahol azt írták hogy 1-2 hónap, és utána már érdemes belevágni a felosztott, rendszeres edzésbe, de máshol meg azt írták, hogy akár fél évig is lehet csinálni azt, hogy 3naponta csinálok egy teljes edzést, és az is hatásos lesz. Mennyi ideig érdemes azt csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!