Heti 4 x 80 perc edzés nem sok ugye?
Most kezdek neki a "fogyókúrámnak" :D
40 perc aerob-ot és még 40 perc intenzív edzést terveztem
Nem lesz sok ugye? Azért kérdem mert kezdő vagyok, gondolom a haladók többször nyomják :D De én lány is vagyok és nem is hatalmas izmokat szeretnék, csak szép alakot.
:)
Naponta fogsz, ennyit edzeni, vagy hetente?
Bővebben mit takar az edzés terved?
Heti 4 x 80 perc :D
Az aerob az bicikli vagy úszás szokott lenni (futni majd akkor szeretnék ha fogytam pár kilót, a térdeim miatt)
A másik 40 perc az Rubint Réka lesz (kaptam kipróbálásra DVD-t, meglátjuk hogy beválik-e)
Szerintem kezdőként sok lesz ennyi:)
Nem az edzéssel eltöltött idő számít, hanem az intezitás!
Nem ér semmit heti 4 edzés, ha az pinalegyezés. Inkább csináld kezdetnek csak heti 2-3x, és csinálj nehezebb gyakorlatokat. Csak idő pocsékolás a könnyű gyakorlatokat az örökké valóságig ismételni.
Tudom, hogy azt írtad, hogy "intenzív" de nem vagyok benne biztos, hogy tudod ez mit jelent:)
Az aerob edzést azt nyugodtan csinálhatod heti 4x is. Csak figyelj arra, hogy az tényleg aerob maradjon. Ne legyen belőle anaerob edzés (cardio)! Mert az kevésbé alkalmas fogyásra, az inkább állóképességre való.
Nos... a bicikli az szobabicaj?
Ha igen, akkor az nyugodtan maradjon:) A kezdőknek tökéletes, és annak aki súlyfelesleggel rendelkezik, mert ülni kell rajta.
(Nem káros az izületeknek, annyira mint mondjuk a futás, kötél stb.)
Ha nem szoba bicaj, akkor nyugodtan bicajozz akár több órát is:)
Annál kevés lesz a 40 perc.
Az úszás nagyon egészséges dolog, ha tudod, ha normálisan úszol (úszás nemeket váltogatva) és nem csak pancsolsz.
De az nem aerob edzés szerintem....
Most lehet hülyeséget írtam, de úszás szerintem az izmokat jobban edzi, mint bármelyik szárazföldön végzett aerob mozgás, és sokkal fárasztóbb is!
Ugyanakkor az izületeket ez sem terheli, tehát nyugodtan válaszhatos, súlyfelesleggel is:)
A Rubint Réka, szerintem kuka...
De ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor kezdetben megteszi az is, de ahogy úgy érzed, hogy már egy kicsit jobban birod, akkor cseréld le!
Tartósan nem lehet vele fejlődni!
Ténmyleg csak nagyon kezdőknek van, mert ők meg sem bírják csinálni, tehát fejlődni fognak vele egy darabig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!