Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnövelő étrend?

Tömegnövelő étrend?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, lerágott csont, az internet tele van étrendekkel, irányszámokkal, kalkulátorokkal...pont ezeket használtam én is, de ellenőrzésképpen megkérdezlek Titeket is, hogy jó-e így az étrendem?

1. 150g zabpehely, leöntve 30g Scitec whey complexxel (25,5g fehérje)

2. 150g csirkemell (sülve mérve) + 75g rizs (szárazon mérve 100g)

3. 150g csirkemell (szintén) + 75g rizs (szintén)

EDZÉS

4. 60g whey complex (51g fehérje) + 45g dextróz

5. (egy órával edzés után) 1

50g csirkemell (még mindig sülve mérve) + 100g rizs (szárazon mérve)

6. 100g sovány túró, épp csak ízesítve egy fél kanál Whey complexxel

Az étkezéseim 2 óránként vannak nagyjából.

Az alvás ami problémás, mert nem mindig sikerül a 8, van hogy csak 5-6 sajnos. A napi rutinom se a legszabályosabb, van amikor 8-kor, van amikor délben kelek (attól függ meddig melóztam), értelemszerűen ezeknek függvényében tolódnak az étkezések és az edzés.

Ez így megy már egy hete, heti 3-4 edzéssel minden másnap (ahogy épp kijön).

Pihenőnapon annyi a különbség, hogy a reggel zabpehely csak 100g (-26g szénhidrát)

Egyébként 74kg vagyok 177-es magassággal, nem vagyok vékony, olyan totál átlagos alkat vagyok, persze a hasam nem kockás, van egy kis "kappanháj". :D

Programozóként itthonról dolgozom, így az edzéseken kívül nincs jelentősebb fizikai aktivitásom, így ezek alapján számoltam ki az étrendem, nagyjából napi 300-320g szénhidrát, fehérjéből az előírtnál általában jóval több kerül be, olyan 200-200g. Inni természetesen a jó öreg ásványvíz van, napi 3 liter, leszámítva a shake-et. Ja, és mellé megy még béres féle multivitamin is. Igazából a jövő nyárra készülök (meg az elkövetkezendő lehetőleg minél több évre), szerintetek ezzel az étrenddel, fegyelemmel és kitartással lesz látható eredménye?

Még egy kérdés amivel dilemmában vagyok. Van értelme edzés után több mint 50g fehérjét leküldeni? Erről eléggé megoszlottak a vélemények különböző oldalakon, fórumokon, blogokon.

Köszönöm előre is!

2012. aug. 13. 23:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Minden kaját nyersen mérünk. Kivétel nélkül.
2012. aug. 14. 11:05
 12/15 A kérdező kommentje:

Montez: köszönöm szépen!

Nuboja: Tudom én is, hogy nyersen mérünk. A tápérték adatok a csomagoláson is a nyers termékre vonatkoznak, viszont a csirkénél nagyon nagy a szórás sajnos, hogy mennyi vizet veszít. Van, hogy fél kilóból 400g sült lesz, de van, hogy csak 350, ezt azért szoktam sülve mérni. Vannak oldalak, ahol elkészítési módok szerint van lebontva a csirke fehérjetartalma (sült csirke 31%, párolt 29%), így a kiszámítása nem okoz gondot, viszont a víztartalom meghatározása a nyers csirkénél ránézésre azért nem megy... :)

2012. aug. 14. 12:56
 13/15 anonim ***** válasza:

Szívesen, de kicsit ez a mérést nem jól gondolod.

Pont, hogy a nyers csirkének állandó a víztartalma és abban mindig 100g/-ban 24,7g fehérje van. Ha megsütöd, akkor ugye a víz távozik, amit nem tudsz, hogy mennyi, tehát utólag, már nem tudsz következtetni, hogy mennyi lehetett nyersen, ami megadja, hogy mennyi fehérje van neked ténylegesen. Tehát ezért kell mérni nyersen.

2012. aug. 14. 13:40
 14/15 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy ahol én veszem a csirkét, ott nem állandó a víztartalma sajnos. A trükkös hentesek néha kicsit vízbe áztatják, hogy felszívjon egy kis vizet és több legyen a súlya. De ha utánaszámolsz, Te 24,7g-ot adtál meg 100g-ra. Én napi 500g-ot sütök ki, abból lesz átlagosan 350g kész sült. Én azt írtam, hogy a sült csirke 31%-a fehérje, így gyakorlatilag hasonló számok jönnek ki.

500 x 24,7 = 123,5

350 x 31 = 108,5

Az még talán nem is baj, ha "alá" saccolom a fehérjebevitelem, mert az én módszeremmel számolva van meg a napi 200-220. :) Legalábbis jobb, mintha abban a hitben élnék, hogy eleget viszek be, közben meg nem is.

2012. aug. 14. 14:07
 15/15 anonim ***** válasza:
oks, tőlem számolhatsz így is, ha hasonló eredményre jutsz.:)
2012. aug. 14. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!