Nem megy a fekvenyomás?
1 hete kezdtem edzeni, de 30 kilóval már szenvedek, nem megy ki 10szer, de még 8szor sem. Lehet, hogy a rúddal kéne játszanom.
Nem vagyok kis ember ezért kérdezem, hogy normális, hogy 0 mellizmom van és ennyiket nyomok ?
Kb mennyi idő egy normális étrenddel amíg mondjuk 60ig eljutok ? Elvileg az elején még gyorsan lehet fejlődni.
6-os. "étrendem nekem nincs csak kajálok ahogy tudok, teszek is a véleményekre.. szerinted tedd te is így"
ilyen hozzáállással te ne adjál tanácsot! rontsd el magadnak te mást ne buzdíts erre!
kérdező!
jó étrend nélkül nem nagyon fogsz fejlődni, sőt később már egyáltalán nem.
Étrend szerint étkezem és így is fogok emiatt nem kell aggódni.
Aki hasznos dolgokat írt annak köszönöm.
ha túlerőlteted az edzést, akkor hamar eljuthatsz a 60kgig, de az nem biztos, hogy hosszútávon egészséges lenne.
Leírok 2 dolgot, hogy én hogy edzek, persze nem muszáj megfogadni, nekem ez bevált, lehet másnak nem jön be..szerintem egy próbát megér.
1:nagyon lassan csinálom a gyakorlatokat, és olyan súllyal amit nagyon lassan ki tudok nyomni szépen 3x8-at...ha a 8-nál még van erőm, akkor próbálom tovább nyomni 12-ig. ha már egy adott súllyal tudom nyomni a 3x12-t akkor a súlyon emelek, hogy megint 6-8 menjen, és küzdeni kelljen a 12-ért. (ezt amúgy egy testépítő ismerős ajánlotta)
inkább nyomj kevesebb súllyal nagyon lassan, és szabályosan, minthogy dobálj egy nagyobb súlyt úgy, hogy a melledről pattanjon vissza, és a felét csak lendületből nyomd.
Így amúgy a sérülés esélye is kevesebb, és hosszútávon jobban kíméli az izületeket.
2:pár hetente tartok egy saját testsúlyos hetet. pl Paul Wade fegyencedzéses könyvében is van sok hasznos gyakorlat, vagy youtubon is "calisthenic" vagy "street workout" néven találhatsz sok gyakorlatot.
az ilyen hét után általában erőben mindig fejlődni szoktam.
Lehet egy próbát megérne, hátha neked is bejönne a dolog, és hamarabb el tudnád érni a céljaidat. :)
De két ugyan olyan ember nincs, sok mindent ki kell próbálni, hogy megtaláld azt a módszert ami neked a leghatásosabb.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!