Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fekvenyomás jól csinálom?

Fekvenyomás jól csinálom?

Figyelt kérdés
elsősorban ugye kap terhelést mell-váll elülső feje és tricepsz ha jól tudom meg egyéb kisebb segédizom, az miért van fekvenyomok már elég régóta de valahogy nem fejlődik kellőképpen az elülső vállam, mit tegyek? bombázzam meg pár sorozat mellről nyomással? nem lessz túledzés? mell-váll jó kombináció?
2012. júl. 5. 23:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha a vállat akarod erősíteni csinálj vállra gyakorlatokat, fekvenyomás főként mellizomra hat.
2012. júl. 5. 23:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Mell és váll mehet együtt nyugodtan. Pl. Mellről nyomás, oldalemelés és oldalemelés döntött törzzsel elég nekem a váll megdolgozásához, de pár sorozat előreemeléssel még megbombázhatod.
2012. júl. 5. 23:43
 3/8 A kérdező kommentje:

köszi Montez főleg a te válaszodra voltam kiváncsi!

elsőnek is köszönöm!

2012. júl. 5. 23:44
 4/8 natural88 ***** válasza:

Jegyezd meg, hogy elülső delta (anatómia elnevezéssel m. deltoideus pars clavicularis), avagy kulcsonti fej, szorosan együttműködik a nagy mellizom felső részével (pectoralis major pars clavicularis). Azonban van 1 lényeges különbség: míg a delta fehér izom, a nagy mell felső része vörös!

ezért a nagy mellizom felső részét érdemesebb lassabban edzened, picit magasabb ismétlésszámmal (10-12). A delta azonban bírja a robbanékony terhelést.

Mind a fekvenyomásnál, mind a mellről nyomásnál egyaránt van elülső delta és nagy mellizom (felső rész). Ugyanis ezek a mozgások a váll hajlítására épülnek (shoulder flexion). Ez gyakorlatilag egy sima előreemelés, felemeled a karodat, mint a nácik a sieg heilnél. bocs a példáért, de így érthető.

Ha nem jó az elülső deltád, én valóban mellről nyomással bombáznám, majd utána rögtön előreemeléssel. Egy fontos tudni való még: az elülső deltára akkor tudsz a legjobban edzeni, ha a kézfejed semleges (a hüvelykujjad felfele áll). ha úgy csinálod a gyakorlatot, mint a legtöbben a teremben, azaz a kézfejed van fölül, akkor az oldalsó deltádat bevonod a mozgásba. Ez nem cél, tehát a kézfej semleges. Ha a karod a váll emelése (hajlítása) közben picit a test középpontja felé mozog, akkor szintén az elülső deltát éri a terhelés.

Magyarán úgy csináld, hogy a hüvelykujjadat a szemed elé emeled. Ennyi.

Az elülső delta egyébként részt vesz valamennyi a távolításoknál is, ha kar kifele van forgatva, tehát dolgozik minden tarkómögül nyomásnál, mellről nyomásnál, vállból nyomásnál.

Sok terhelést kap, tehát inkább koncentrálj rá. Nőni fog az

Hajrá!

2012. júl. 5. 23:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Szívesen, de sok jó válaszoló van itt.:)
2012. júl. 5. 23:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Montez megkérdezhetem miért minden ismerősöm nyom nyakból, elég jó tömeget hoz nekik kicsit megirigyeltem, én is csináljam? mert ugye mondom nekik, hogy kinyírja egy idő után a vállukat elvileg mert olvastam valahol,de nem hallgatnak rám és nagyon durván hozza a tömeget mit tudol nekem ajánlani?
2012. júl. 5. 23:47
 7/8 A kérdező kommentje:
ahh milyen precíz válasz natural88 köszönöm!
2012. júl. 5. 23:49
 8/8 natural88 ***** válasza:

vállból nyomás kézisúlyzóval jó alternatíva a tarkó mögülre. nem fosgz úgy durrani tőle, de talán abban jobb, hogy meg tudod nyújtani jól az izmot.

én nagyon szeretem.

de az vitám felül áll, a legösszetettebb delta gyakorlat a tarkó mögül nyomás, sajnos túl jó:)

2012. júl. 5. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!