Szerintetek is szánalmas?
Már hányingerem van a Scitec megatesztől, átcseszik szegény gyerekek fejét, hogy a Pump and Go tól és a 100%whey proteintől 3 hét alatt izmosodnak 10-12kgot, ha olyan jók lennének a termékek doppingteszttel kéne ellenőrizni a versenyzőket...
Szerintem ez az egyik leggusztustalanabb cég Magyarországon...
Engem nem érdekel. Úgyis az lesz a vége, hogy ha én, meg W haverom végzünk az egyetemmel, létrehozunk valami olyasmi löttyöt, amit az Amerika kapitányban adnak be Rogersnek, letitkosítjuk, mi ketten használjuk, a tápkieggyártók meg elmehetnek a p*csába :D Na jó, még lehet, h 1-2 kedeves barátnak/barátnőnek adunk belőle ;)
Még jobb is lesz mintha koxolnánk, mert izmosak is leszünk, meg minden betegségtől véd.
mondok még valami nagyon érdekeset: én szedtem fehérjét 3 évig, sima tejsavót egy nagy gyártótól.
g*ci büdös voltam tőle és tiszta pattanás. a vérképem romokban, sz*rakodott a májam és a vesém is. az orvos hüledezett, hogy akkor 21 évesen milyen pocsék a vérképem.
mivel több gyulladás is votl a testemben, végleg leálltam még a tápkiegekkel is.
fél év múlva elmúlt az az undorító testszag. még ha meg is izzadtam, nem volt animál szaga. a pattanások eltűntek. pedig napi 500g csirke így is megvolt, a hiányzó tápkieget sajttal és túróval fedeztem. nyoma sem volt többé a pattanásoknak, sem a testszagnak.
számomra minden azt igazolja, ne bízzak ezekben a tápkeig termékekben. az, hogy nincsenek bevizsgáltatva, egyszerűen kiakasztó. a multivitaminokra ugyanez igaz egyébként.
Naja. meg az se számít, Szent-Györgyi Albert naponta 1 gramm C vitamint fogyasztott 84 éves koráig, majd mikor tüdőgyulladást kapott, 8 grammra emelte adagját és rövidesen felépült. Dr. Michael Colgan, neves táplálkozáskutató 5 grammot, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling pedig napi 10-18 grammot evett.
Mostmeg az orvosok rezegnek, hogy 200-250g-nál nem lehet többet szedni , mert meghalsz, meg vesekő, meg f*sz.
Bár végülis igazuk van, nem baj ha beteg vagy...ott az antibiotikum 3000ft-ért, és ha igazán nagy szerencséd van, az még hoz bajokat elő bőven(mellékhatás), amikre újabb drága gyógyszereket lehet szedni.
Welcome to capitalism, a Scitec 10% tápkieg, 90% marketing, elérték, hogy a mezei júzernek az első, amit meglát ilyen témában a jumbó meg a száz százalék whey professönöl legyen, el is adják nekik, hogy aztán még több jusson marketingre. Piacszempontból érthető taktika, etikaiból már nem annyira, de hát tudjuk, hogy az etika, mint olyan, hol van manapság. Aki ebből jól él, azt nem érdekli, hogy a mezei júzer is élhetne jobban.
A megatesztet nem ismerem, de akinek több esze van egy szobanövénynél rájön, hogy nem ettől a két kiegtől nőtt ennyi kilókat a delikvens :D Igazából nem is értem, mi a céljuk vele. Ez már nagyon átlátszó.
Ez a tápkieghiszti... én világéletemben pattanásos voltam, világéletemben izzadtam, vérképet már pár éve nem néztek, de annyira nem is izgat, amikor elkezdtem edzeni, hogy na, mégis látszódjak mán oldalról is, tojtam a kajálásra, majd beszereztem egy remek vödörrel egy remek termékből, a kaján csak kicsit javítottam, és feljött tíz kiló. Hatalmas előny tud lenni, hogy nem kell állandóan főzőcskézni, pláne rám külön, mert még családdal élek, hanem csak kiveszek egy kanálnyit a cuccból, oszt jóvan. Keverttől Anti-bácsi szindrómám volt, tejsavótól már nincs, egyéb problémát meg nem vettem észre. A magyar orvosok meg elérték, hogy inkább tápkiegcégeknek higgyek, mint nekik... de majd bevizsgáltatom én, úgyis élelmiszermérnök leszek, mint kiderült, engem is érdekel a téma. Annyit viszont tudok, hogy a kreatin természetes vegyület, az aszpartámról ugyanannyi káros hatást cáfoló, mint igazoló cikk van, és hogy ezeken kívül van még hatszázezer dolog, amivel mérgezni lehet minket. Teljes biztonságban sose leszünk. Majd 20-30 év múlva úgyis kiderül, hogy ez a modern világ mit okoz az embereknek, simán lehet, hogy olyan üt ki, amire most senki nem gondol.
Azt meg még zárójelben megjegyezném, hogy a tápkieges fehérjéknek is muszáj természetesnek lenniük, hiszen mesterségesen előállítani őket jelenleg a biokémia élvonalába tartozik. Kell még jópár évtized, hogy ipari mennyiségben gyártsanak élelmiszert.
Linus Carl Pauling :
Portland, Oregon, 1901. február 28. – Big Sur, Kalifornia, 1994. augusztus 19
Szent GY.A.:
Budapest, 1893. szeptember 16. – Woods Hole, Massachusetts, 1986. október 22.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!