Csak szerintem hányingerkeltően szánalmas a Zen Bu Kan Kempo Hanshi kupájának (most december) a szabályrendszere?
belenéztem, elképzeltem hogy lehet buli lenne elmenni egy ilyenre. na ja, a nagy frászt:
"A pusztakezes önvédelem versenyszámban a versenyzőnek négy beállítást kell bemutatni, amelyből az egyik egy tetszőleges ütés ellen a második egy tetszőleges rúgás ellen a harmadik egy tetszőleges fogás ellen történik. A támadáskor az ütés, rúgás és a fogás csak egyszeri támadás lehet és nem folyamatos akció."
"A versenyszám elbírálásának fõ szempontja az életszerűség és hatékonyság. (Pl.: a 8 éves gyerekeknek egy erős testalkatú felnőttön bemutatott önvédelmet a show kategóriában lehetne csak bemutatni és nem ebben a versenyszámban!)" -- Hát üzenném annak aki ezt képes volt kitalálni/leírni, hogy egy vicc lehet az egész élete.. vagy show, ha úgy tetszik :D van ilyen vicc/show kategória itt GYIK-en?
a 3 pontos küzdelmet hagyjuk.. ha odamennél és hozzáérnél az ellenfeledhez, akkor már vesztettél. ha esetleg nem használsz védőfelszerelést egy olyan versenyen, ahol már büntetik a sérülésokozást (nem vicc, ha bepirosodik a bőr akkor te már húzhatsz a csába) akkor el sem indulhatsz :D
a viadal már mókásabb, annak a szabályrendszerét jólesett olvasni.
mi a célja.. leírtak szempontokat is. formáknál meg itt-ott (de hát különböző stílusok formagyakorlatai, odamenne egy wudang mester köpni nyelni nem tudnának, pedig a legtöbb harcművész bírát lezúzhatná)
néznek olyanokat valahol, hogy forgásnál a fej vezeti a testet, csípőből jön a mozgás áh meg baromságokat, nem tudnak minden technikát beskatulyázni ha az ő felfogásuk eleve kevés a megértéshez.
és az ilyen bunyók meg komolyan.. ahol edzem van karateedzés előttünk. wadós kölkök meg haladók gyakorolnak, ezt a stílust csináltam én is régen, hát látom hogy régen én is valahogy úgy mozogtam.. persze most szerencsétlennek látom őket, de amúgy látszik rajtuk hogy edzenek, csak hát mit.. de még az ottani gyerekek is keményebben bunyóznak, edzésen komolyan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!