Ez az edzésterv jó?
Mell:fekvenyomás,negatív padon fekvenyomás,áthúzás,tárogatás.
Bicepsz:állva váltott kar,scott francia rúddal,kalapács,koncentrált.
Alkar:csuklóbehúzás,fordított f. bic.
Tricepsz:nyújtás fej fölött egykezessel,nyújtás ülve rúddal,homlokra engedés,lórúgás.
Váll:oldalemelés,előlre emelés,állig húzás,döntött törzsű oldalemelés.
Hát:felhúzás,döntött törzsű evezés,fűrészelés,evezés,áthúzás hajlított karral.
Láb:guggolás,lábhajlítás,lábnyújtás,kitörés.
Has:felülés,hasprés,térdfelhúzás ülve.
Itthon edzek,ezeket tudom kivitelezni.
Bónusz kérdés: Ha derékfájós vagyok(nem vészes annyira),van ezek közt a gyakorlatok között olyan,amit nem kéne csinálnom?
Hétfőn mell-láb.
Kedden váll-has.
Szerdán hát-tricepsz.
Csüt bicepsz-alkar.
Péntek has,kis kocogás.
Szombat,vasárnap pihi.
Köszi,akkor azokra odafigyelek nagyon meg kevesebb súlyal.
Mell és láb nem jó együtt. Láb mindig külön nap legyen. Mellhez se tegyél nagy izomcsoportot. Váll, bic vagy tric mehet mellé. Úgy értem, hogy valamelyik. Tehát pl.
H:mell-bic
K: láb
Cs: váll-tric
P: hát
vagy:
H:mell-váll
K: láb
Cs: hát
P: kar
Az 1. elosztás jobben tetszik,úgy lesz.:)
Még annyit,h szerinted a 3×8 vagy a 4×6os széria a jobb?
Én izomnöveléshez a 3*8-12-es tartományt tartom ideálisnak, de néha le szoktam menni 5-6 ismétlésig is, hogy az erő is jöjjön. Főleg az alapgyakorlatokban szoktam piramistechnikát alkalmazni, mint pl fekvenyomás, guggolás, felhúzás, evezés, mellről nyomás. Itt felmegyek nagy súlyra fokozatosan, amiből már csak 5-6 megy. Nyilván ilyen esetben nem 3 sorozat megy. Azt hogy 3 vagy 4 széria jó megint csak egyéni dolog, ill. én minden edzésen máshogy érzem. Ha van elég energiám rá, akkor megy egy 4. széria, de legtöbbször 3 munkaszériával megoldok egy gyakorlatot.
Minél változatosabb legyen az edzés, érdemes variálni a gyakorlatokkal, sorrenddel, egykezes- és kétkezes súlyzók használatával, ismétlésszámokkal.
Pl. fekvenyomásnál hetente variálom, hogy sima vagy döntött padon kezdem és azt is, hogy egykezes vagy kétkezes súllyal. bicepsznél is váltogatom hetente a gyakorlatok sorrendjét és magát a gyakorlatokat is.
Lényeg, hogy legyen benne változtatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!