Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ez az edzésterv jó?

Ez az edzésterv jó?

Figyelt kérdés

Mell:fekvenyomás,negatív padon fekvenyomás,áthúzás,tárogatás.

Bicepsz:állva váltott kar,scott francia rúddal,kalapács,koncentrált.

Alkar:csuklóbehúzás,fordított f. bic.

Tricepsz:nyújtás fej fölött egykezessel,nyújtás ülve rúddal,homlokra engedés,lórúgás.

Váll:oldalemelés,előlre emelés,állig húzás,döntött törzsű oldalemelés.

Hát:felhúzás,döntött törzsű evezés,fűrészelés,evezés,áthúzás hajlított karral.

Láb:guggolás,lábhajlítás,lábnyújtás,kitörés.

Has:felülés,hasprés,térdfelhúzás ülve.

Itthon edzek,ezeket tudom kivitelezni.

Bónusz kérdés: Ha derékfájós vagyok(nem vészes annyira),van ezek közt a gyakorlatok között olyan,amit nem kéne csinálnom?

2012. jún. 1. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
De melyik nap mire edzel? Amúgy a gyakorlatok jók. Felhúzás, guggolás, kétkezes evezés terheli a derekat, ezeket óvatosan nyomjad.
2012. jún. 1. 22:36
 2/5 A kérdező kommentje:

Hétfőn mell-láb.

Kedden váll-has.

Szerdán hát-tricepsz.

Csüt bicepsz-alkar.

Péntek has,kis kocogás.

Szombat,vasárnap pihi.

Köszi,akkor azokra odafigyelek nagyon meg kevesebb súlyal.

2012. jún. 1. 22:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Mell és láb nem jó együtt. Láb mindig külön nap legyen. Mellhez se tegyél nagy izomcsoportot. Váll, bic vagy tric mehet mellé. Úgy értem, hogy valamelyik. Tehát pl.

H:mell-bic

K: láb

Cs: váll-tric

P: hát

vagy:

H:mell-váll

K: láb

Cs: hát

P: kar

2012. jún. 1. 22:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Az 1. elosztás jobben tetszik,úgy lesz.:)

Még annyit,h szerinted a 3×8 vagy a 4×6os széria a jobb?

2012. jún. 1. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Én izomnöveléshez a 3*8-12-es tartományt tartom ideálisnak, de néha le szoktam menni 5-6 ismétlésig is, hogy az erő is jöjjön. Főleg az alapgyakorlatokban szoktam piramistechnikát alkalmazni, mint pl fekvenyomás, guggolás, felhúzás, evezés, mellről nyomás. Itt felmegyek nagy súlyra fokozatosan, amiből már csak 5-6 megy. Nyilván ilyen esetben nem 3 sorozat megy. Azt hogy 3 vagy 4 széria jó megint csak egyéni dolog, ill. én minden edzésen máshogy érzem. Ha van elég energiám rá, akkor megy egy 4. széria, de legtöbbször 3 munkaszériával megoldok egy gyakorlatot.

Minél változatosabb legyen az edzés, érdemes variálni a gyakorlatokkal, sorrenddel, egykezes- és kétkezes súlyzók használatával, ismétlésszámokkal.

Pl. fekvenyomásnál hetente variálom, hogy sima vagy döntött padon kezdem és azt is, hogy egykezes vagy kétkezes súllyal. bicepsznél is váltogatom hetente a gyakorlatok sorrendjét és magát a gyakorlatokat is.

Lényeg, hogy legyen benne változtatás.

2012. jún. 2. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!