Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit rontok el edzésnél?

Mit rontok el edzésnél?

Figyelt kérdés
Kis sovány gyerek vagyok és otthon elkezdtem edzegetni, hogy azért javítsak valamit a dolgon. Kialakítottam magamnak egy tervet is, ami nem megerőltető, de átmozgat. Mikor edzek, látszik a munka és a változás, de a legközelebbi edzésnél mintha nem is csináltam volna semmit. Mintha "vissza sorvadna" az izom és ugyanolyan gyenge leszek, mint edzés előtt. Hétfő, szerda és péntek, amikor megejtem ezt. Hétvégén pihi, és mikor hétfőn nekilátok, gyenge vagyok és satnya, ha meg kihagyok pár alkalmat, kezdhetek mindent elölről, így az edzéstervet időnként nemhogy nehezíteni nem tudom, de az alapokra kell visszamennem. Fél éve csinálom és a kis változás már megvan, de csak akkor látszik igazán, mikor edzés után vagyok. Másnap már semmi.

2012. máj. 12. 16:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Ahhoz hogy megmaradjon az izom edzés után enni kell (naponta 5-6x) lehetőleg fehérjében gazdag ételeket min 1.5g fehérje /tsk és min 3g szénhidrát /tsk.

Attól nem fog nőni ha fitness edzéseket nyomsz nagy súlyal kevés sorozatban és kis szériaszámmal kell dolgozni pl:3x6 4x8 5x10-8-6-6-6 minden testérszre függetlenül attól hogy mióta edzel min 3 gyakorlatot csinálj és akkora súllyal amit pont meg tudsz emelni 6-10x

2012. máj. 12. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:

milyen edzésterved van? miket eszel?

ha ezeket nem írod le akkor csak általános dolgokkal tudunk segíteni.

2012. máj. 12. 16:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért látszik edzés után, mert be vagy még durranva. Egyébként edzés után kisebb lesz az izom, mert kiürül a glikogén raktára. Szerintem menj el konditerembe, vmi hozzáértővel vagy személyi edzővel.
2012. máj. 12. 16:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Elég sok rizs, és krumpli fordul meg nálam. A terv elég gyengének tűnhet, de nekem megfelelő:

Hétfő: has és tricepsz (fegyencedzés könnyű fokozatai)

Szerda: Bicepsz és váll (4 kilós súlyzóval 3X20)

Péntek: Guggolás (fegyencedzés könnyű fokozatai)

Amióta csinálom valóban fittebb vagyok.

2012. máj. 12. 16:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, minek kutyulsz.

Ha profi erősportoló lennél sok éves tapasztalattal, és a Fegyencedzést elolvasva arra jutnál, hogy bizonyos dolgokat kiemelsz belőle, és a már évek óta jól működő, komoly edzésprogramodba beiktatnád egyes elemeit, azt mondanám, oké. De kezdőként, szaktudás nélkül óriási hiba és önhittség, hogy megbolygatod, ráadásul úgy, hogy kézisúlyzós bohóckodással teszel tönkre egy jól működő, saját testsúlyos edzést. Semmi értelme. Ha fejlődni akarsz, akkor maradj a Fegyencedzésben leírt programnál!

2012. máj. 12. 16:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Természetesen ez a nagybetűs kérdésedre a válasz. Ezt rontod el edzésnél.
2012. máj. 12. 16:59
 7/8 anonim ***** válasza:
súlyzók nélkül sokkal nehezebb fejlődeni mint súlyzós edzéssel ezért menj edzőterembe vagy vegyél tágabb súlyzó szettet.és látom az edzésedben nincs mellezés tegyél arra is valamit. és addig nyomd míg enm orditasz ne könnyű fokozatozz.
2012. máj. 12. 18:57
 8/8 anonim ***** válasza:

A terv gyenge és nem megfelelő ha 12éves vagy akkor még ok a 4kgos súlyzó vállra és bicepszre de ha annál idősebb akkor simán kéne 8-10kilóval nyomnod. Emlékszem általánosba 8kgos medicin labdát passzolgattunk egymásnak futás fekvő kézenállás mellet:)

Még a sima kézenállás is jobban fejleszti a vállat mint a 4kgos súlyod:D

Amúgy a vállnak 4része van:elülső,oldalsó,hátsó delta és trapéz izom 1-2gyakorlattal ezeket mind nem tudod megedzeni és minden részére különböző súlyokkal kell edzeni

Én pl ezeket csinálom osztva 2 külön edzésnél:

Bemelegítésként:A fegyencedzésből is ismert varjútartás ameddig bírom.

-előre emelés súlyzóval

-oldalemelés súlyzóval

-döntött törzsű oldalemelés

-mellről nyomás kétkezes súlyzóval

-vállvonogatás egy vagy kétkezes súlyzóval

-arnold nyomás

Bicepszet azt még úgy ahogy lehet edzeni 2 egykezes súlyzóval de nem árt ha van legalább egy francia rudad.

2012. máj. 12. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!