Heti 3szori edzésnél amikor bicepszezek akkor halálomig emeljem a súlyokat?
Azzal, hogy heti 3 edzésed van még nem írtad le, hogy egész testes vagy pedig osztottat csinálsz.
Pl.: [link]
Ez volt egy kezdő edzésterv és láthatod, hogy minden edzésen minden izomcsoportra van gyakorlat. Bicepszre is egy van és 3 sorozatot kell végezned 10 ismétléssel, akkora súllyal, amivel éppen meg tudod csinálni.
Ez már egy háromnapos osztott edzésterv: [link]
Bicepszre 3 gyakorlat van és 3,2,2 sorozattal és 10 ismétléssel az egyes sorozatokban. Tehát ennyi gyakorlattal és sorozattal meg kell tudnod edzeni a bicepszedet, nem kell órákig végezni a gyakorlatokat, annyi súlyt használj, hogy éppen meg tudd csinálni szabályosan a kb 8-12 ismétléseket.
Ha "halálodig" emelgeted mondjuk 5x20 vagy 7x18 akkor a maximális állóképeséged fog nőni és minőségi izomzatod lesz viszont hoszabb ideig fog tartani a regeneráció és nem fogsz olyan gyorsan nőni.
Ha 3-4x 8-10et nyomsz ((minden egyes gyakorlatnál) akkor gyorsabban nősz viszont nem lesz olyan minőségi az izomzatod.(testépítő formád lesz:D)
És van az utolsó lehetőség hogy hatalmas súlyokkal eddzel(saját erődhöz képest)monduk 10x2-3 akkor a maximális erőkifejtésed fog nőni.
/Ha "halálodig" emelgeted mondjuk 5x20 vagy 7x18 akkor a maximális állóképeséged fog nőni és MINŐSÉGI IZOMZATOD LESZ viszont hoszabb ideig fog tartani a regeneráció és nem fogsz olyan gyorsan nőni.
Ha 3-4x 8-10et nyomsz ((minden egyes gyakorlatnál) akkor gyorsabban nősz VISZONT NEM LESZ OLYAN MINŐSÉGI AZ IZOMZATOD.(testépítő formád lesz:D) /
ezt a minőségi meg minősíthetetlen izmot kifejtenéd bővebben?
miben térnek el az izom szövetek?
Ha nyújtasz hozzá edzés végén nem lesz kötöttebb.
Dirtboy, nem gyenge mi? Már megint megy a testépítőknek nincs minőségi izmuk duma.:)
dirtyboy ha már érdemben nem tudtál hozzászólni a kérdéshez akkor ne chatnek használd a lapot hanem nézz utána nem azt mondtam hogy "minősíthetetlen"(két külön szó,fogalom) és nem is azt mondtam hogy a testépítők gyengék de minimálisan jobb itomzata van annak aki nem a tipikus testépítő módszerrel eddz.
Szerinted a maraton futóknak,országúti kerékpárosoknak ,kajakosoknak stb..(ezer példát tudok írni)nincs hatalmasra kidolgozott vádlijuk,karjuk stb...? Azért mert nincs rá szükségük...fele akkora izomzattal is képesek arra (vagy többre) mint a testépítők.
A testépítés nem arról szól hogy funkcionálisan használható tökéletes minőségű izomzatod legyen hanem arról hogy minél nagyobb sőúlyt tudj megmozgatni+minél jobban formáld a külsőd.Én is foglakoztam testépítéssel hidd el nem azért írom mert bajom velük.
Szóval nem oltogatni kell ismeretlenül hanem utána kéne nézni a dolgoknak....
ezt írtad:"nem lesz olyan minőségi az izomzatod.(testépítő formád lesz:D) "
Miért ne lenne egy testépítőnek minőségi izomzata?
Mi a minőség fogalma? Minden sportban más. Tehát a testépítésben a minél nagyobb és szálkás izomzat a minőségi.
Nekünk meg az nem célunk, hogy lefussuk a maratont.
Viszont most is fociztam 2 órát és képzeld el bírtam a tempót a nem minőségi izmommal.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!