Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ekkora súlyfeleslegnél ajánlot...

Ekkora súlyfeleslegnél ajánlott a futás?

Figyelt kérdés

180 centi vagyok és ehhez 100 kiló, lány vagyok és szeretnék fogyni, azonban nem tudom, hogy egy ekkora súlyfeleslegnél mennyire ajánlott a futás? Milyen más gyakorlatokat ajánlotok?

A kerékpár és az úszás sajnos nem fér most így év közben bele!:(

22/N

2012. márc. 25. 14:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Énszerintem tornázz, és csak keveset fuss. Főként kardio gyakorlatokat próbálj végezni, vagy rövid ideig pörgesd fel a pulzusod, majd csinálj valami kevésbé pörgőset.

pl. fuss 2 percet

2x16 felülés (15 mp szünettel)

fuss 2 percet

2x16 valamilyen kargyakorlat

fuss 2 percet... és így tovább

sok sikert!

2012. márc. 25. 15:02
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha te úgy érzed, hogy fogyni szeretnél, akkor mindegy, hogy mekkora súlyfeleslegnél ajánlott... A futás nagyon jó, ez mellett még tudsz esténként tornázni vagy ha van egy kis szabadidőd, elmehetsz egy konditerembe...:)
2012. márc. 25. 15:04
 3/14 anonim válasza:

én is lány vagyok,178cm és 75 kiló, de ezzel is alig bírok futni, mert totál kifulladok. Lépcsőzni is alig-alig.

Nem bántásból írom, kérlek hidd el (én is a kövérek közé tartozom), de én egyszerűen képtelen vagyok elképzelni, hogy valaki +25kilóval nehezebben tudjon futni anélkül, hogy 5 m után totál ne lenne ki.

Mert én TOTÁL kikészülök, pedig 25 kilóval vagyok könnyebb.

2012. márc. 25. 15:11
 4/14 anonim ***** válasza:
Tisztelt harmadik válaszoló. Ez csak azért van, mert nincs kondi. Ha futnátok 20 métert, nem birsz, megállsz. Sétálsz egy kicsit, majd megint 20 m. Mindenki igy kezdi. Ne gondolátok, hogy másnál máshogy ment. Jó lehet, hogy aki nem küzd súlyfelesleggel, az talán 200m birt futni, de nem többet. Én is igy kezdtem, ma meg 4 km-s futóversenyen voltam úgy hogy utáltam futni, és 100 m nehezemre esett lefutni. Semmi nem lehetetlen!
2012. márc. 25. 15:15
 5/14 anonim ***** válasza:

szerintem futni alapból nem tudnál még rövidebb távokat sem.

a kocogás lehet hogy menne.

kezdheted az 1perc kocogás/1perc séta verzióval.

és mellette kezdj el saját súllyal guggolni,könyvre állva vádliemeléseket csinálni,hogy az ízület is erősödjön.

2012. márc. 25. 15:15
 6/14 anonim ***** válasza:

étkezz esészgéesen, és fuss, kocogj.

Esetleg vehetsz body shopokon valami zsírégetőt.

2012. márc. 25. 15:22
 7/14 anonim válasza:

a másik, amit elfelejtettem, hogy együttérzek veled, mert ha valaki, akkor én tudom, h milyen sz*r 22 évesen "nagydarabnak" lenni(én is 22 vagyok).önbizalmam a zéró felé konvergál..

Kva sz*r látni a sok 50-55 kilós lányt, akik miniszoknyába és S-es ruhákba járnak télen-nyáron, amikor én nyáron is előnytelen bő cuccokba/pulcsikba vagyok kénytelen járni..

Voltam 80 felett is, és nagyon depressziós voltam (most is az vagyok) de próbálkozom én is úszni és bicajozni, és azóta 10 kiló lement (fél év alatt).

szerintem először úsznod/bicajoznod/diétáznod kéne, és ha olyan 85 kilósra lefogysz, akkor kezd el futni, de csak kis köröket (300-500 méter 2-3 hétig)

Sok sikert és kitartást kívánok!

2012. márc. 25. 15:23
 8/14 anonim válasza:

mindenkeppen ajanlatos a futas.

ha tudsz jarni, akkor tudsz gyorsabban is jarni es meg annal is gyorsabban, ami mar majdnem futas.

Izzadas nelkul nincs fogyas! Ez hozza tartozik.

Kemiai vegyszerekkel valo fogyas teljes mertekben elkerulendo!!!

Szoval kezd rovid tavokkal. pl. elfutsz az elso oszlopig, majd setalsz a kovetkezoig, aztan megint futsz a harmadikig. Kezdetben eleg a 10-15 perc.

Hajra!!!

2012. márc. 25. 15:41
 9/14 anonim ***** válasza:

nem az a kérdés, hogy kifullad-e, hanem az, hogy az izületei hogy bírják a terhelést.

Ha valaki rossz technikával fut, az súlyfelesleg nélkül is komoly károsodást okoz a térdben, bokában, csípőben.

egy elhízott ember valószínűleg sosem sportolt annyit, hogy megfelelő állapotban legyen a teste arra, hogy a túlsúlyos futást elviselje. A profi sportolók sem súlymellényben futnak, pedig biztos használna. Csak nem lehet sérülés nélkül megúszni. És annyit nem ér.

2012. márc. 25. 16:05
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Így van, nem az a kérdés, hogy kifullad-e. Mikor nem sportoltam semmit, és 5 kilóval könnyebb voltam, mint most (most vagyok 50, akkor 45 voltam) akkor rövidebb idő alatt kifulladtam, mint most. Tehát a kifulladás nem súlyhoz köthető, hanem edzettséghez.

A kérdés ténylegesen inkább az, hogy bírják-e majd az ízületeid. Szerintem nem. Ez hatalmas súlyfölösleg (bocs), ha nem akarod tönkretenni a lábaid, akkor inkább gyorsan sétálj. Olyan gyorsan, mintha sietnél a busz után, vagy félnél, hogy nem érsz be időben a munkahelyedre. A lényeg: emelkedjen a pulzusszám, izzadj.

Amúgy ha a futás belefér (ti. amikor valaki elmegy futni, az min. egy 20 perces program, de inkább több), akkor az úszás, kerékpározás miért nem? A testsúlyod miatt sokkal jobbak lennének. Különösen ajánlom az úszást neked. Kiváló mozgásforma, kíméli az ízületeket, átmozgat, és nem érzed azt egy kiadós úszás után, hogy mindjárt meghalsz. (Magyarán nagyobb lelkesedéssel fogsz újból elmenni úszni, mert nem érzed majd kínszenvedésnek.)

Ha van partnered és felszerelésed, az is jó, ha tollasozol, vagy ping-pongozol. Ott is kell szaladgálni, de játékos sportok, és mivel igen nagy súlyfelesleged van, téged már ez is bőven fogyasztani fog.

Amúgy bocsi, hogy ezt írom, mehet a leszázalékolás, de szerintem (ha csak nincs genetikai/egészségügyi probléma a háttérben) az, aki túlsúlyos, azért válik azzá, mert keresi a kifogásokat. (Írtam ezt már másnak is, nem örült neki.) Jaj, most ezért nem tudok lemenni a terembe, most emiatt nem tudok elmenni az edzésre... Ilyen nincs. Arra van időd, amire szakítasz. Akik rendszeresen sportolnak, azoknak is van családjuk, barátaik, dolgoznak, iskolába járnak (netán a kettőt egyszerre), ennyit mégis magukra tudnak áldozni. (Egy órád legyen magadra, minden nap!)

2012. márc. 25. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!