Aki jártas a kardforgatásban? Lehetséges ez?
Ugyebár, amennyire én tudom,(lethet, hogy rosszul)a láncing a középkori katonai ruházatban főleg vágások ellen volt hatékony védekezés, szúrás ellen nem sokat védett.
Tehát a kérdésem az lenne. Nem szokványos.:
Lehetséges az alkaron levő láncing segítségével, vagy esetleg dupla réteggel (lehet hogy nagy hülyeséget írogatok) kivédeni egy kardcsapást?
Vagy ha egyátalán megvéd, az ellentartással az ellenséges csapás erejének segítesz? Vagy ha nem tartasz ellen, akkor hanyattvágódsz?
Tudom, hogy ilyen nem szokás az európai kardforgatásban, de, lehetésges?
(Nem akarom kipróbálni :D )
ha a megfelelő felszerelés nem pusztán egy lánc ing, hanem a célra megfelelő vért (ami a harcoson van is a film szerint) akkor elképzelhető.
egyéb esetben jön 2 dolog: az egyik a már említett kar törés, a másik pedig hogy senki sem tartja kint a támadását (pengéjét) hanem hagyod lecsúszni és húzod el a kar alatt, ha már fent van a karja. de legalábbis erre készül. mindegy, itt Bruce ugye még csak tanuló..
az vmi vas alkarvédő,uh az már nem láncing.
és a rövid japán kard nem 10 kilós skót óriás pallos uh így teljesen más a felállás.
egy ilyen vas alkarvédővel,alá öltözettel elképzelhető,hogy egy a könnyebb japán kard csapásától nem történne törés,sőt szinte biztos,hogy nem.
nana, azért óvatosan a kamu koreográfiás mozikkal, meg a léghajlító harcművészetekkel... mert ha ezek működnének, fegyver nélkül nyernék a háborúkat. de nem nyerik.
ahogy már többen is említették, a láncing, lovagi pánél a vágások ellen jól védett, a mechanikai erő ellen kevésbé.
A kard viszont drága eszköz volt, és mivel a korabeli páncélok jól védtek ellene, leginkább a páncél nélküli pórnép ellen használták. Karddal gyors csapásokat lehet ejteni, így egy páncélos lovag gyakorlatilag legyőzhetetlen volt egy gyengén felszerelt paraszt számára.
Páncélos ellenfél ellen viszont olyan fegyverre volt szükség, ami a mechanikai erőt maximalizálja. Ilyen volt a láncos buzogány, meg a harci kalapács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!