Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősportot ajánlanáto...

Milyen küzdősportot ajánlanátok? Aki jártás a küzdősportokban, azok válaszát várom /bővebben lent/.

Figyelt kérdés

Melyik küzdősport lenne a legideálisabb a szamomra?

4éve gyúrok,183cm/115kg vagyok.Igazabol a box áll hozzam a legközelebb,régebben boxolgattam is hobbi szinten,de nem vettem tul komolyan,inkabb a testépítéssel foglalkoztam.

Most viszont a gyúrás mellet szeretnék eljárni heti 2-3x valami küzdősportra.A célom az hogy testsúlyomhoz képest/amit még novelni szeretnék az évek során/ gyorsabb,fürgébb,hajlékonyabb legyek,keményebbek,hatékonyabbak,gyorsabbak legyenek az ütéseim.Mindenféleképpen olyat szeretnék tanulni ,ami igazan hasznos lehet "utcán",tőlem joval kisebb, vagy nagyobb ellenféllel szemben vagy akar ha tobben vannak.

Szeretném a lehető legtöbb módszert,technikát minél jobban megtanulni - ez alatt értem a födharcot,térd-könyok használatát ,gyors,kemény ütések-rúgások ,fogások elsajatitasat.En a thai boxra gondoltam ,bár ott nincs foldharc ,de lehet h azt elég lenne később gyakorolnom.Nem versenyszeruen szeretném űzni a sportot ,bár ha belejönnék és érdekelne ,miért ne?De nem ez a cél.Hosszutavon azt szeretném elérni ,h évek mulva egy 120kg körüli massziv izomzatom legyen ,nagy legyek és emelett tudjak bunyozni,gyors legyek,hatékony.

A félreértések elkerülése végett : Nem azért akarok jol megtanulni verekedni ,hogy aztán én legyek a kigyurt, menő csávo,aki szétver akarkit csak azért mert beszolt.Viszonylag nyugodt,békeszerető ember vagyok és kerülom az erőszakot.önmagamat akarom fejleszteni ,hogy jobban érezzem magam es ha ugy hozza a sors oda tudjak állni akarki elé.Mert ugye a test nem minden,hiaba leszek 130kg ,ha lassu lomha leszek.Még valami: jobban szeretném ha találnak egy igazán jo edzőt,mestert ,akihez külőnórákra járnak.ugyhiszem ez tobbet ér mint ha csoportba járnák ,ahol 30an vagyunk.Nem érdekel ha tobbet kell fizetni.

Hozzáértő emberek használhato válaszát ,tanácsát előre köszönöm.

2011. jan. 21. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:

115 kilóval nem kell sok technika, csak gyorsan leverni az ellent, aztán kész.

Thaibox.

2011. jan. 21. 23:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Másrészt, ha 115 kiló vagy, sokminden lehetsz, de gyors nemnagyon. Lehetsz gyors egy másik 120 kilóshoz képest, de egy 80 kilós csávó sokkal gyorsabb lesz mint te.
2011. jan. 21. 23:56
 3/4 anonim ***** válasza:

A Thaibox csak zúzás... Az agresszív embereknek való! Én taekwondo-zom már egy ideje és én is edzettem előtte 3 évig mire elkezdtem űzni! Az én okom az volt, hogy normálisan lenyújtsam magam illetve futkorásszak.. szóval olyan gyakorlatokat végezzek amiket nem nyomok egy konditermi látogatásnál... (ugye futópad meg ilyenek nem pálya mert uncsiii..)

Szóval a taekwondo megjött nekem.

2011. jan. 22. 00:59
 4/4 anonim ***** válasza:

A 30 fős társaságtól edzésen nem kell tartani.A küzdősport klubok többsége sz@rban van.Megszűnnek az edzések,kisebb helyre költöznek stb.Ahol vannak 10en az már egy sikeres edzés.

Elolvasva az igényeidet-földharc,állóharc,hatékonyság,keménység-

a thaywondo-t ajánlanám.Már csak azért is mert az oda járók többségének hasonlóak a paraméterei,szóval nagydarabok.

Véleményem szerint nem a legszebb sport,olyan kocsmai bunyó szerű,a mozgáskultúrája is csúnya és az edzések is elég sérülés veszélyesek-2 ismerősömnek tört el a karja,egynek a lába edzésen-,de a hatékonysága az egyértelmű,uh a céljaidnak megfelelne és vissza sem kellene fognod magad a méreteid miatt edzésen.

Több helyen tartanak edzést,ezek közül az A Terem-ben lévőt nézd meg.Ott jó az edző,és ő is nagydarab.

Gugliba,meg youtubon is vannak róla vidik.

2011. jan. 22. 01:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!