Ahhoz hogy az utcán a megtudjamk magam védeni "lábon"is és ha földrekerülök akkor földön is, milyen küzdősportot (kat) kellene választanom?
Olyan harcművészetre van szükséged, amiben van földharc anyag is, magyarán komplex. Erre jó a ju jutsu és a kempo.
Ezek elég hatásos harcművészetek, és itthon jól is oktatják őket. Van bennük álló és földharc is.
Persze más harcművészet/küzdősport stílus is jó önvédelemre, állóharc stílusok közül pl a box (ez a legjobb); wing chun (nehéz mestert találni, de jó); savate.
Földharc stílusok: brazil jiu jitsu (ringbe verhetetlen, de utcán nem egy életbiztosítás); judo; birkózás (ökölvívással kombinálva ez az egyik legjobb önvédelem).
Ezenfelül vannak még ún. önvédelmi rendszerek kraw maga; defendo (én egyikre se bíznám magam, de nincs is rá pénzem); smart kyusho; (Zöllei) kézitusa.
Ezek nagyrészt pusztakezes stílusok, de utcán fegyver ellen egyik sem egy életbiztosítás. A bicskás kisebbségtől csak a fegyveres harcművészetek mentenek meg főleg a késharc (kali, escrima, arnis).
Én nem szeretem semelyik felet sem,de azért ha rosszul nézel vmi rasszista,skinhead csoportra már belédköt...
Szóval én nem bízom meg egyik félben sem..
Állóharc: savate, box, kyokushin karate, talán muay thai, de kevés helyen tartják meg rendesen, elzüllesztette a sok divatmajom. A savate jó.
Földharc: szabad fogású birkózás, jiu jitsu, brazil jiu jitsu.
Emellett 2 külön ajánlás:
Kempo, abban van álló és földharc is, Magyarországon jól oktatott harcművészet.
És aikido, nehéz jó mestert találni, viszont alap szinten is elbánsz vele 1 támadóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!