Ninjutsut érdemes elkezdeni? Ha elkezded tanulni, akkor csak amolyan "felvizezett", sima küzdősportot tanulsz, ahol csak harc van, mint más küzdősportokban, vagy pedig megtanítják az ősi ninja-technikákat is (lopakodás, robbanószerek)?
Egyetértek az elöttem szólóval lehet hogy a technikákat az ötven kilós japánok egymáson megcsinálják ,de hogy a 120 kilós kancigányon nem fog működni az biztos.
Nem mondom vannak benne jó dolgok is (egy rövid ideig csináltam), de jobban megéri mást csinálni.
Láttam egyszer egy dokumentumfilmet igazi japán ninjicu dojoról.Ott megtanították a mérgezést döglött macska tetemmel,a robbanószerek használatát,mindent.Viszont volt egy bibi,csak született Japán tanúlhatott ott,és a dojóban is laktak a tanulók.
Az itthoni oktatás szerintem közelebb áll egy hagyományőrző dologhoz.Puskaport nem fogtok használni edzésen az biztos.
De Japánban van nyitott dojo,ahol kűlföldiek is edzhetnek.
"ja, én meg láttam a kickboxert a TV-ben, és tongpo a sípcsontjával rugdalta a betonoszlopot, azt potyogott a vakolat..."
És ez kit érdekel? Én meg láttam egy kutyát, ami a fogával széttörte a mandulát. Bocs, de nem értem, miért nem lehet a KÉRDÉSRE válaszolni.
Na hogy válaszoljak a hülye kérdésedre: A ninjutsu nemhogy felvizezett, felhugyozott harcművészet. volt dolgom sok harcművészet űzőjével, és egyikről sem tudom elmondani, hogy csak kizárólab bénákkal találkoztam. Kivéve a ninjutsut.
De legalább az arcuk megvan hozzá. iszonyat gyilkológépnek hiszik magukat, amikor meg bunyó van, hát igen... :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!