Hogy kezdjem/mire figyeljek kondizásnál szívproblémával?
Sziasztok!
20 éves, egyetemista vagyok, és szeretnék komolyabban foglalkozni testépítéssel, azonban pár éve egy szívultrahangon kiderült, hogy az egyik szívbillentyűm laza, ezáltal vagy a pulzusom, vagy a vérnyomásom, vagy mindkettő magasabb szokott lenni az átlagnál. Volt már 24 órás vérnyomásmérés, illetve egyéb alapvizsgálatok (vér, EKG), és elsődleges magasvérnyomás-betegséget állapítottak meg, ezért rendszeresen kell mérnem, illetve napi fél Nebibeta-t kell szednem. 2000-2008-ig már sportoltam úgy hobbi szinten, akkor 65 kg voltam, aztán érettségi és egyéb okok miatt abbahagytam, mára már 80 kg-nál járok (175 cm magas vagyok). Ha most elkezdenék edzeni, mire figyeljek oda? Gondolok itt magára a gyakorlatokra, azok sűrűségére, étkezésre, stb.
szerintem mehet minden úgy mint egy teljesen egészséges embernél annyi különbséggel hogy a koffein tartalmú kiegészítőket kerüld meg ne használj kreatint,NO,fokozókat egyéb élénkítőket,energetizálókat.
de inkább kérdezz meg erről egy dokit a biztonság kedvéért hogy mennyire terhelheted magad.
protein,tömegnövelő,vitaminok,MRP-k biztos hogy mehetnek.
Köszönöm a választ!
Akartam még kérdezni, hogy feltétlenül szükségesek ezek a kiegészítőszerek? Mert egyrészt nem igazán van rá keret, meg nem vagyok oda értük...
nem feltétlenül szükséges de edzés után egy tejsavó meg dextróz kombóval semmilyen kaja nem tud versenybe szállni.
nem kell egyébként félni tőlük ezek csak kaják koncentrált formában,nem mesterségesek.
a dextróz pl.nem más mint szőlőcukor,tudod amit a boltban is vehetsz persze drágábban
ezt elolvashatod: [link]
vitamin az minden kép kell egy jó,nem olyan bolti pezsgős szarok.
Tegnap voltam edzeni, futással kezdtem, majd kértem egy kis segítséget hogy mi mire való, és minden izomcsoportra néztünk kis súlyokkal gyakorlatokat... hát hiába kis súlyokkal, elég nagy koordinációs problémáim vannak :)
Viszont az edzés után elkezdett fájni a fejem, majd a nap végére már elviselhetetlen volt, vérnyomásom még most sincs 140 alatt, pedig most (lekopogtam) nem fáj a fejem.
Ez miért lehet, nem szokott hozzá a szervezetem, vagy egyéb probléma lehet a háttérben?
ezt sajnos nem tudom meg mondani,ilyen szinteken nem foglalkozok a testépítéssel/emberi test működésével hasonlókkal.
nekem is 140 a vérnyomásom és nincs gondom,kb.egy magasak vagyunk egyénként.
Értem!
És tudnál tanácsot adni arra, hogy mi lenne hasznos ilyen szintű izomláz esetén (konkrétan a tarkómhoz alig tudom feltenni a kezem). Nem gondoltam rá, hogy ma is menjek edzeni, de has és láb tájékon nincsenek ilyen jellegű problémáim, így oda azért tudnék csinálni pár hasznos dolgot!
rá dolgozni nem jó de megmozgatni meg mozgathatod egy kis karkörzés meg hasonló gyakorlatokkal.
ha úgy sem bírod felvenni a guggoláshoz a pozíciót akkor hanyagold most a guggolást ne hogy meg sérülj.
csinálj lábnyújtást,lábhajlítást,lábtolást,kitörést stb.gyakorlatot
ha az derekad is fáradt akkor pláne hogy hanyagold ne hogy hasra ess a súllyal.
máskor lábat hamarabb edz mint hátat.
fentre nem,egy izomcsoportot heti 1szer kell edzeni.
amelyik izom még nem regenerálódott azt nem lehet.
ha a hátadban van izomláz persze mellet lehet edzeni,de ezért kell úgy megtervezni az edzéstervet hogy az izomláz meg az átfedések ne zavarják nagyon a következő napi edzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!