Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítés. Étrendkiegészítők....

Igen nemm kérdése:

Testépítés. Étrendkiegészítők. Létezik olcsóbb megoldás?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon drága dolgok a táplálékkiegészítők. 100%-os tejsavófehérjét próbáltam, de hasmenésem lett tőle több napig, így abbahagytam. Mennyi idő még hozzászokik a szervezet, vagy van olyan készítmény aminek nincs ilyen mellékhatása. Sajnos nekem nincs annyi pénzem, hogy egy hónapra 6-10ezer forintot elköltsek. Létezik olcsóbb megoldás? Heti 4 súlyzós edzés + futás. A célom, valamivel nagyobb izomtömeg, de inkább szebb, kidolgozottabb forma.
2011. júl. 5. 16:39
1 2 3 4
 11/33 TOMAtm ***** válasza:
na várjunk csak.a youtube os videók legtöbbje amerikából származik.vagy inkább úgy mondom h nem magyaro-ról.lécci nézz meg egy magyar tápkieges oldalt mennyiért mennek a cuccok.csak egy példa: [link] ez egy 4 kiegészítőből álló stack,kb olyan hatással mint egy kisebb szteroidkúra.az ára kb 15ezer átszámítva.ezt MO-n olyan 35-50K huf között talán megkapod.a protein szintén olcsó,tehát a naturál videók nem olyan 'naturál' edző emberektől valók mint te.
2011. júl. 5. 18:09
 12/33 Draug ***** válasza:

Ha találsz olyat, ami jónak tűnik, szerintem beleférhet, hogy néha váltogatod... de az eredményeket úgyis te látod majd magadon :)

Meg az edzések minősége úgyis fontosabb, hogy rendszeresen átmozgasd az egész tested. Nekem a fegyencedzés vált be a legjobban, Paul Wade-től.

2011. júl. 5. 18:10
 13/33 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. Tehát mégis csak van (nem is kicsi) alapja a 6óra utáni étkezésnek. Megpróbálom, meglátjuk hogy fogom bírni.
2011. júl. 5. 18:16
 14/33 A kérdező kommentje:

betudnád linkelni nekem azt az edzéstervet?

Még egy kérdés. Az oldalon (body.builder.hu) az étkezések menüpontban leírja az egyes húsok, zöldségek stb. fehérje, szénhidrát, zsír és energiatartamát. Itt elegendő annyira figyelni, hogy a zsír ne szökkenjen az egekbe, de viszonylag sok fehérjét tartalmazzon?

2011. júl. 5. 18:21
 15/33 anonim ***** válasza:
TOMAtm a tfsupplements-től mennyi a szállítás?
2011. júl. 5. 18:28
 16/33 anonim ***** válasza:
52%

Csak kiderül, hogy Draug a szokásos barom fegyenc :) Az a bb-s cikk egy vicc. A tápkieg olcsóbb, mintha ugyanannyi tápanyagot vinnél be kajával és amikor kell használni, akkor jobb is. Tápkieg nem mesterséges nagyokos.

Kérdező 50g fehérje szükségleted akkor van, ha 30 kilós vagy. Ha rendes kajára sincs pénzed, kár erőlködni és célokat kitűzni.

2011. júl. 5. 18:47
 17/33 A kérdező kommentje:
72kg vagyok, és én úgy olvastam, hogy 0,80a szorzó legalábbis ebben a korban. Nem vagyok csóró, csak értékelném ah nem annyit írnál, hogy válassz mást, hanem segítenél kicsit értelmesebb kommentekkel. köszönöm
2011. júl. 5. 18:55
 18/33 TOMAtm ***** válasza:
minimum 30dolcsi,de méret vagy súly függő.volt h kosárba tettem 10 kiegészítőt(kis dobozkákat) és ugyan annyi volt mindíg a szállítási költség v minimálisat változott.de nagy vödrös tápkiegeknél többe lenne a szállítás mint maga a kaja sajnos.azt mondom h a blowout -termékeket(hormonnövelők,ösztrogéngátlók,stb)érdemes kintről rendelni,feléből megvan,de sajna a proteinre nem számíthatunk onnan:S
2011. júl. 5. 19:00
 19/33 anonim ***** válasza:

Alap dolgokkal nem vagy tisztában amiknek utána kell nézned. Szerintem elég hasznos, hogy lazán elfogadnál egy baromságot és én szólok, hogy ne tedd. Ha nem jött volna le a válaszaimból, nincs olcsóbb megoldás.

Lehet érzékeny vagy valamelyik összetevőjére a tejsavóproteinnek, ki kell próbálni másikat.

2011. júl. 5. 19:27
 20/33 anonim ***** válasza:
52%

Tömegeléskor:

2.5g/tsk fehérje

3-4g/tsk szénhidrát (alkattól függően)

zsírt nem annyira fontos számlálni, de persze csak azért, mert "tisztán" kajálsz és nem zsirban tocsogó étkekkel tömöd magad.

72 kiló vagy, nem nagy téma számodra, csupán 180-200g fehérjére és 216-250g ch-ra van szükséged egy nap. Mivel most van időm és szeretnék segíteni, leírom én mit csinálnék a helyedben.

Edzés:

3 vagy 4 napos edzéstervet ajánlok, súlyokkal! A fegyencedzés szép meg jó, de csinálják a Draug féle gyökerek, akikre káros a tejsavó.

4 napos bontott edzésterv:

hétfő - has, mell

kedd - hát, vádli

szerda - pihi

csütörtök - váll, comb

péntek - bicepsz, tricepsz

szombat - pihi

vasárnap - pihi

Táplálékkiegészítők:

Amit muszály szedned, ha fizikai megterhelést kap a tested, az a vitaminok. A gyógyszertáras vitaminok nem jók, mert röhejesen kis dózisokat röhejesen sok pénzért árulnak. Ajánlom, vegyél egy multivitaminkészítményt (pl. Scitec Multi Pro) ha nincs rá pénzed akkor Daily One. Valamit mindenképp.

Emellett én szednék legalább 1g C vitamint naponta, de jobb ebből is a több (2-3g). C vitaminból a fokozatosabb felszívódású jobb (csipkebogyó és aszkorbinsav keverék), de ha csóróság van megfelel a sima C-1000 vagy C-1100 (sima aszkorbinsav)

Fehérjekészítmény - azt írtad a tejsavó megfosatott. Nem vagy te véletlenül laktózérzékeny? Árulnak laktózmentes fehérjéket is, de azok drágábbak. Én először kevert fehérjével próbálkoznék a helyedben, legalábbis egy termékmintát megkóstolnék, hátha jobban tűri majd a szervezeted. Ilyen pl. a Power Protein (szója, tejsavó, kazein keverék) ez az egyik legolcsóbb fehérje, ha nincs pénzed ezt vedd. Van még több ilyen, pl Scitec Promix de szerintem a kettő egy és ugyanaz más csomagolásban.

Ezek mellé már csak Omega3-at, ha soványka vagy B komplexet, ha van rá keret izületvédőt használnék a helyedben.

Étrend:

Reggeli- 100g zabpehely, aprított gyümölcs, egy adag protein (ha nincs akkor főtt tojás helyette)

Tízórai - 1 doboz cottage cheese, egy csomag pufirizs, paradicsom, uborka

Ebéd - 100g rizs (főttkrumpli, krumplipüré is elmegy), 150g csirkemell, spenót

Edzés után - 1 adag protein, 50g szőlőcukor

Turmix után fél órával - 100g rizz, 150g csirkemell, spenót

Uzsonna - 1 tonhalkonzerv, pufirizs, egy marék mogyoró vagy dió

Vacsora - 100g csirkemell, uborka, paradicsom (bármilyen zöldség)

Lefekvés előtt fél órával - 1 doboz túró

Ha ezt így be tudod tartani, nincs olyan, hogy nem fejlődsz!

További tippek: főzéshez kevés olajat használj, legjobb az olivaolaj. Csirkemell helyett használhatsz pulykát, halat (pangasiust ajánlom) , marhát (drága :/)

Ha még lenne kérdésed, írj!

2011. júl. 5. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!