Testépítés. Étrendkiegészítők. Létezik olcsóbb megoldás?
Ha találsz olyat, ami jónak tűnik, szerintem beleférhet, hogy néha váltogatod... de az eredményeket úgyis te látod majd magadon :)
Meg az edzések minősége úgyis fontosabb, hogy rendszeresen átmozgasd az egész tested. Nekem a fegyencedzés vált be a legjobban, Paul Wade-től.
betudnád linkelni nekem azt az edzéstervet?
Még egy kérdés. Az oldalon (body.builder.hu) az étkezések menüpontban leírja az egyes húsok, zöldségek stb. fehérje, szénhidrát, zsír és energiatartamát. Itt elegendő annyira figyelni, hogy a zsír ne szökkenjen az egekbe, de viszonylag sok fehérjét tartalmazzon?
Csak kiderül, hogy Draug a szokásos barom fegyenc :) Az a bb-s cikk egy vicc. A tápkieg olcsóbb, mintha ugyanannyi tápanyagot vinnél be kajával és amikor kell használni, akkor jobb is. Tápkieg nem mesterséges nagyokos.
Kérdező 50g fehérje szükségleted akkor van, ha 30 kilós vagy. Ha rendes kajára sincs pénzed, kár erőlködni és célokat kitűzni.
Alap dolgokkal nem vagy tisztában amiknek utána kell nézned. Szerintem elég hasznos, hogy lazán elfogadnál egy baromságot és én szólok, hogy ne tedd. Ha nem jött volna le a válaszaimból, nincs olcsóbb megoldás.
Lehet érzékeny vagy valamelyik összetevőjére a tejsavóproteinnek, ki kell próbálni másikat.
Tömegeléskor:
2.5g/tsk fehérje
3-4g/tsk szénhidrát (alkattól függően)
zsírt nem annyira fontos számlálni, de persze csak azért, mert "tisztán" kajálsz és nem zsirban tocsogó étkekkel tömöd magad.
72 kiló vagy, nem nagy téma számodra, csupán 180-200g fehérjére és 216-250g ch-ra van szükséged egy nap. Mivel most van időm és szeretnék segíteni, leírom én mit csinálnék a helyedben.
Edzés:
3 vagy 4 napos edzéstervet ajánlok, súlyokkal! A fegyencedzés szép meg jó, de csinálják a Draug féle gyökerek, akikre káros a tejsavó.
4 napos bontott edzésterv:
hétfő - has, mell
kedd - hát, vádli
szerda - pihi
csütörtök - váll, comb
péntek - bicepsz, tricepsz
szombat - pihi
vasárnap - pihi
Táplálékkiegészítők:
Amit muszály szedned, ha fizikai megterhelést kap a tested, az a vitaminok. A gyógyszertáras vitaminok nem jók, mert röhejesen kis dózisokat röhejesen sok pénzért árulnak. Ajánlom, vegyél egy multivitaminkészítményt (pl. Scitec Multi Pro) ha nincs rá pénzed akkor Daily One. Valamit mindenképp.
Emellett én szednék legalább 1g C vitamint naponta, de jobb ebből is a több (2-3g). C vitaminból a fokozatosabb felszívódású jobb (csipkebogyó és aszkorbinsav keverék), de ha csóróság van megfelel a sima C-1000 vagy C-1100 (sima aszkorbinsav)
Fehérjekészítmény - azt írtad a tejsavó megfosatott. Nem vagy te véletlenül laktózérzékeny? Árulnak laktózmentes fehérjéket is, de azok drágábbak. Én először kevert fehérjével próbálkoznék a helyedben, legalábbis egy termékmintát megkóstolnék, hátha jobban tűri majd a szervezeted. Ilyen pl. a Power Protein (szója, tejsavó, kazein keverék) ez az egyik legolcsóbb fehérje, ha nincs pénzed ezt vedd. Van még több ilyen, pl Scitec Promix de szerintem a kettő egy és ugyanaz más csomagolásban.
Ezek mellé már csak Omega3-at, ha soványka vagy B komplexet, ha van rá keret izületvédőt használnék a helyedben.
Étrend:
Reggeli- 100g zabpehely, aprított gyümölcs, egy adag protein (ha nincs akkor főtt tojás helyette)
Tízórai - 1 doboz cottage cheese, egy csomag pufirizs, paradicsom, uborka
Ebéd - 100g rizs (főttkrumpli, krumplipüré is elmegy), 150g csirkemell, spenót
Edzés után - 1 adag protein, 50g szőlőcukor
Turmix után fél órával - 100g rizz, 150g csirkemell, spenót
Uzsonna - 1 tonhalkonzerv, pufirizs, egy marék mogyoró vagy dió
Vacsora - 100g csirkemell, uborka, paradicsom (bármilyen zöldség)
Lefekvés előtt fél órával - 1 doboz túró
Ha ezt így be tudod tartani, nincs olyan, hogy nem fejlődsz!
További tippek: főzéshez kevés olajat használj, legjobb az olivaolaj. Csirkemell helyett használhatsz pulykát, halat (pangasiust ajánlom) , marhát (drága :/)
Ha még lenne kérdésed, írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!