Szerintetek melyik izmosít jobban? Saját súllyal való kondizás vagy a súlyzók? Ha lehet indokoljatok is
Na szerinted? Vajon, ha a saját súllyal való kondizás erősítene jobban, akkor lennének konditermek?!
Mielőtt felteszel egy kérdést, úgy fél másodpercig gondolkozzál már el rajta észlénykém!
Ha látványos izmokat akarsz akkor a súlyzók. Az erősítés mellett a jól látható, formálható izmokat fejleszti.
A saját súllyal való edzés az erőre összpontosít. Nem lesznek diszkóizmaid, de valószínűleg erősebb leszel.
GreenTea
Ezek a diszkóizmok kikészítenek.
Mindkettő módszerrel másfajta erőre teszel szert.
Ha súlyzóval erősítesz, akkor izmosabb leszel. Ha saját testsúllyal erősítesz, akkor pedig a reletív erőd(a testtömegedhez képesti erő) fog fejlődni. Szerintem ha saját testsúllyal edzel, akkor hasznosabb izomzatod lesz. De szerintem a legjobb, ha a kettőt kombinálod. Mondjuk, ha ezeket a gyakorlatokat meg tudod csinálni, és a testsúlyod 70-75kg körül van, akkor nincs nagyon szükséged súlyzóra:
A yt-os linkessel értek egyet.De elég ha megnézel egy szertornász versenyzőt milyen izomzattal rendelkezik,csak a testsúlyos edzéstől.
Elsősorban úgyis a jó étrenddel érhetsz el jó eredményeket,de a testsúllyal végzett edzés hosszabb távon nagyobb haszonnal jár egészség,funkcionális használat szempontjából.
Mondom ezt úgy,hogy 14 évig én is konditerembe jártam.
saját testsúllyal is kitudod magad gyúrni csak megfelelő gyakorlatok kellenek 1 kezes fekvő kézenállásból fekvő2 majd egy kézzel.
Számít az is hogy mennyi ideig feszül meg az izom és az hogy hány ismétléssel,gyorsan vagy lassan csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!