Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gyúrással el lehet érni azt a...

Gyúrással el lehet érni azt a szintet, ami felér azzal, hogy mondjuk X évet sportoltál?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire érthetően fogalmaztam meg a kérdést, szóval itt leírom:

Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy ha valaki rendszeresen jár konditerembe és csinálja X évig, az felérhet azzal, mintha mondjuk már 10 éve focizik?

Tegyük fel olyan illetőről van szó aki előtte semmit sem sportolt. De ha ,,csak" kondizni jár, elérheti ugyanazt a kitartást, erőnlétet, állóképességet mintha már tényleg gyerekkora óta focizna/úszna/futna?

Csak érdekel a dolog, mert én idáig semmit sem sportoltam, viszont nyáron el szeretnék kezdeni konditerembe járni, meg mellette rendszeresen futni is. Ha ezeket csinálom X évig, elérhetek mondjuk egy olyan szintet, mintha már tényleg kiskorom óta űznék valamiféle sportot?

Köszi előre, 14/F.

2011. febr. 8. 16:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést: Vajon 10 év ping-ponggal bepótolhatok 20 év szénbányászatot? Szerinted?Vond le a tanulságot.
2011. febr. 8. 18:03
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha csak konditerembe jársz,de nem végzel aerob edzést,akkor honnan lenne állóképességed?

Ezt a gyerekkoros dolgot se erőltesd.14 évesen semmiről nem vagy lekésve,bármelyik sport elkezdéséhez ideális a korod.

2011. febr. 8. 18:47
 3/12 anonim ***** válasza:

14 évesen valóban még semmiről se késtél le, kiváló kor bármilyen sportot elkezdeni.

A konditermi edzés adhat erőt és erő-állóképességet, de aerob állóképességet semmiképp. Tehát nem, csak kondival képtelenség az általad felsorolt állóképességi sportok űzésével megszerezhető képességek birtokába jutni. Viszont ha kondiznál és mellette mondjuk futnál, nem 2-3 kilométereket, hanem vagy intervallumosan legalább fél órát, vagy valóban hosszú távon 10-12 kilométert alkalmanként, az nagyszerű lenne. Persze nem ezzel kezdenéd, hanem ilyen távra törekednél.

Kedves Első válaszoló, gyanítom, hogy Te vagy a műízületgyártós srác. Ezek szerint ez a standard stílusod. :)

2011. febr. 8. 19:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Igen,valóban én vagyok a műizületes válaszoló.De ez nem a standard stílusom,csak hozzám tartozik ez is.Viszont alapvetően segítő szándékkal állok az itteni kérdésekhez.
2011. febr. 8. 19:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Abszolút semlegesen írtam, amit írtam, mindenféle rossz szándék nélkül.
2011. febr. 8. 19:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is. :)
2011. febr. 8. 19:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Akkor minden rendben. :)
2011. febr. 8. 21:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Műízület? Az instant izom 2?
2011. febr. 9. 02:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem, leppurd, csak egy szerintem jó szöveg. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__versenyek-olimpi..

2011. febr. 9. 07:09
 10/12 anonim ***** válasza:

a sport alapjaiban más, mint a konditerem, főleg, ha a konditermezést testépítés szerűen (céljából) csinálod, szóval nagyon nem ugyanaz az eredmény lesz - mint ahogy sporttal se fogsz soha úgy kinézni, mint egy testépítő.

A sportos erőnléthez kiegészítés lehet a konditerem mértékkel, de igaziból a saját testsúllyal végzett gyakorlatok tán még jobbak is, mert azok egységesen, összehangolva mozgatják meg a testedet.

2011. febr. 9. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!