Saját testsúlyos és kisebb (10-20 kg-os) súlyokkal lehet valamennyi izmot építeni?
Nyilván nem gondolok itt profi testépítésre és 60-as karra, "csak" egy ehhez hasonló izomzatra:
Szerintem kezdőként a legjobbak a saját súllyal végzett gyakorlatok, sőt, haladóként is nagyon fontosak maradnak.Néhány egyszerű gyakorlat már elég lehet a képen látható fizikum felépítéséhez,persze megfelelő étrend mellett.Mert az izmot a kajálás építi, az edzés rombolja!!!
Szerintem a húzódzkodás-tolódzkodás a két legalapvetőbb "önsúlyos" gyakorlat, amíg legalább 10-et nem húzódzkodsz és 20-at nem tolódzkodsz szabályosan, addig ne is csinálj kar-izolációs gyakorlatokat.
Az egykezes súlyzókkal is lehet jól mellezni, egykezes nyomások, tárogatás, ezekhez 20 kg még elég kell legyen, hacsak nem vagy nagyon tehetséges:)
A vállak edzéséhez szintén jó az egykezes, oldalemelések, fej fölé nyomások, stb.
Az utolsó vagyok megint:
Hát, jó kérdés, erre nehéz választ adni.Van aki a teljes test többszöri edzésére esküszik, van, aki már kezdőként is bont.Szerintem attól függ, mennyire vagy kezdő.Ha teljesen, tehát még súlyzót se vettél a kezedbe soha, akkor az első hónapban ne kezdj nehéz súlyokkal, inkább teljes testes edzés, de egy-egy testrészre elég egy gyakorlat, kis súllyal, magasabb ismétlésszámmal (12-15).Így az első hónapban mintegy felkészíted a testedet, az idegrendszeredet és ízületeidet a súlyzós edzésre.
Ha ez megvan, utána bonthatod is az edzést pl. így:
- hétfő: felsőtest
- szerda: alsótest
- péntek: felsőtest
Következő héten csere, két alsótest+egy felsőtest nap.Szerintem ez így működhet.
Viszont, melegen ajánlom, hogy soha, semmilyen körülmények között ne eddz 1,5 óráig, hacsak ebbe nem értesz bele mindent (átöltözés, bemelegítés, kardió,nyújtás stb.)
Ha a tiszta súlyzós munka tovább tart, mint 1 óra (de inkább 40-50 perc), akkor valamit nem jól csinálsz, és vagy túledzed magad és túl sok sorozatot végzel, és/vagy túl sokat pihensz a sorozatok között.
Jól megválasztott súlyokkal, 1-1,5 perces pihenőidőkkel belül kell maradj az egy órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!