Milyen ez az edzésterv ?
A
Guggolás 3x8-12
Mellről nyomás 3x4-6
Döntött törzsű evezés 3x5-8
Gépes fekvenyomás 3x6-10
Bicepsz rúddal 3x5-8
Farmer séta 3x50m v vállvonogatás 3x8-12
B
Fekvenyomás 3x4-6
Román felhúzás 3x6-10
Vállból nyomás súlyzóval ülve 3x8-12
Fordított fogású lehúzás 3x8-12
Bicepsz pozitív padon 3x8-12
Arra gondoltam, hogy lehet nem kellene bicepszre ennyi külön, illetve lehetne tricepszre a péntek napon amit hosszabb pihenő követ 1-2 sorozat bukásig.
Ami még kimaradt az a hátsó és oldalsó váll és a has. Tegyek be rájuk is 1-1 gyakorlatot mindkét napra vagy nem fognak lemaradni ?
Nem lenne egyszerűbb egy jól bevált osztott?
Értem én, hogy divat mostanában úgy tekinteni a bro splitre mint a patás ördögre, de ennek meg nem tudom mi értelme van, hogy kb random gyakorlatokat felsorolsz egymás után random ismétlésekkel.
A lábedzésed az úgy konkrétan ennyi? Mit vársz tőle? Vádli? Oldalsó váll?
Fingom nincs mi ez amit ide felsoroltál.
Egyrészt nem értem, hogy milyen logika mentén raktad ezt össze.
Másrészt nem tudom ettől mit várnál. Így ebben a formában nem lehet mit hozzűfűzni
Miért az szerinted mit befolyásol hogy :
3x6, 3x8, 3x6, 3x 10-12? Ebből szerinted az ország másik feléből meg lehet mondani, hogy jó e az edzésterved?
Kapásból amik nekem szemet szúrtak:
Ha A napon van gépes fekvenyomás, B napon meg sima annak mi értelme? Ugyanaz a mozgásminta. Magyarán te 3x nyomsz fekve és pont. Miért nem döntött pados az egyik, vagy tárogatás kézi súlyzókkal? Egyáltalán számodra mi a különbség 2 gyakorlat között aminek ugyanaz a mozgásmintája?
Váll dettó ugyanez. Sőt!
Ha alapból fekvenyomogatsz, akkor miért CSAK nyomásokat végzel vállra? Mi a logika abban, hogy heti 3 fekvenyomás mellé vállból nyomások kellenek, de oldalemelésre nincs pl szükség? Mondjuk a 2 váll gyakorlatod is szinte ugyanaz a mozgásminta.
Érdekes, hogy a bicepsz azért relatíve nagy hangsúlyt kap, míg a tricepsz ami a karod méretét adja az valahogy nem kap hangsúlyt.
Hátra ez a 2 gyakorlat így tokkan vonóval elég számodra?
Egy normális edzéstervben szerintem alap, hogy az oldalsó vállad nagy fókuszt kap, és illik a hátsót is edzeni, na meg lehetne idők szakítani a core izmokra is. Vádlid amúgy nincs? Vagy arra miért nincs gyakorlat?
Számomra az egésznek nincs értelme, logikája. Itt fel vannak sorolva gyakorlatok és kész.
Persze ha ragaszkodsz az A-B-A, B-A-B bontáshoz miattam mehet, nyilván valamennyit hozhat is de ennél kb fényévekkel okosabb bontásokat lehetne össze rakni, tulajdonképpen egy 100as szög szintű bro splitnek is több értelme lenne.
Azért vannak változó ismétlésszámok mert úgy tudom, hogy az alacsonyabb jobb erőre, a magasabb pedig a volumen miatt. Gondoltam akkor rakok bele mindkettőt vagy jobb ha csak egyre van koncentrálva ?
Igen mindkét napon fekvenyomás van, de azért mert teljes test és 1 napon nem csinálhatok simán csak 3x tárogatást például. De igen izolációs gyakorlat nincs mellre. Helyettesítse a gépest pl. Egy tárogatás akkor ?
Vállra konkrétan nincs is más gyakorlat a fej fölé nyomáson kívűl ami összetett. Az oldalemelésre pedig rá is kérdeztem, hogy tegyek e be ? É
Azért raktam mind két napra bicepszet, mert azt nem szoktam érezni, hogy elfáradna úgy mint a tricepsznél napi 2 nyomó gyakorlat után. De belátom tényleg sok ennyi egy ilyen pici izomra, szerintem csak 2 sorozatot fogok csinálni belőle minden edzés végén. Tricepszre meg írtam is hogy péntekre időzíteném, hogy ne befolyásolja a nyomásokat.
Teljes test szóval sok variációm nincs. Van egy vertikális és egy horizontális összesen 9 sorozat. Legyen 4-4 sorozat mindkettőből és az úgy 12 egy héten ?
Rendben akkor rakok be oldalemelést és ilyen reverse pec dec-et hátsó vállra. Core-ra lábemelésre illetve van itt ilyen hasizom gép azt használnám.
Milyen bontásra gondolsz például ? Nem ragaszkodom ehhez csak anno ezzel kezdtem és még nem próbáltam mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!