Mit gondoltok erről az edzéstervről?
Sziasztok!
Sajnos elérkezett az életem egy olyan szakaszba, ahol már nem a suli + edzés kombó megy minden héten, hanem közbejön a munka.
Így viszont értelemszerűen az edzés egy kicsit másodlagosabb pozíciót vesz fel, viszont nagyon szeretek edzeni és legyen bármilyen életvitelem, nem szeretném elhanyagolni.
Eddig heti 5x edzettem, most váltanék heti 4 edzésre.
Annyi kritérium van, hogy a szombat + vasárnap az fixen edzés legyen, mert ilyenkor nem dolgozom.
Többféle megoldás is az eszembe jutott, például egy alsótest + felsőtest bontás, viszont ezzel az a baj, hogy lassan 1 éve sérülés miatt csak az egyik lábam tudom guggoló mozdulatokkal terhelni. Így meg őszintén szólva a második lábedzésre az esetek 70%-ban el sem megyek, mert semmi kedvem rá.
Így jött az ötlet, hogy kicsit vegyítem a dolgokat.
Kedd: Mell-váll-tricepsz(push) + feszítő
-Fekvenyomás egykezes kézisúlyzóval 2x
-Döntött pados fekvenyomás gépen 2x
-Cable press 2x
-Lábtolás 3x
-Tricepsz nyújtás 2x + dropszett
-Tricepsz letolás 2x + dropszett
--Szerda: Hát+bicepsz(Pull) + hajlító
-Evezés gépen (felső hát) 2x
-Mellhez húzás 2 kezes, külön külön 2x
-Cybex eagle row (ez lényegében egy evezés gépen, csak széles hátizom fókusszal) 2x
-Ülő lábhajlító 3x
-Scott pados bicepsz 2x + dropszett
-Kalapács bicepsz 2x + dropszett
Szombat: Leg
-Lábtoló 3x
-Ülő lábhajlító 3x
-Fekve lábhajlító 2x
-Combfeszítő 2x + sissy guggolás szuperszett
-Vádli 3x
-Oldalemelés 2x + szuperszett 2x +10kg részismétlésekkel
Vasárnap: Felsőtest
-Döntött pados fekvenyomás gépen 2x
-Kábeles nyomás 2x
-Evezés gépen (felső hát) 2x
-Cybex eagle row 2x
-Oldalemelés 2x + szuperszett 2x +10kg részismétlésekkel
-Tricepsz nyújtás 2x
-Scott pados bicepsz 2x
Intenzíven edzek, konkrétan minden szettem bukás (de olyan szinten, hogy még egy fél ismétlést sem tudok már megcsinálni, ez tényleg RIR 0) ezért így nyilván a volumennek kevesebbnek kell lennie. (Bár még lehet, hogy ez is sok lesz)
Az utóbbi 1 évben próbálom programozni az edzésem. Azelőtt 20 sorozatokat csináltam bukásig mindenből, és nem is nagyon volt progresszió.
Mell: 10
Hát: 10
Bicepsz: 6 + 2 dropszett
Tricepsz: 6 + 2 dropszett
Combfeszítő: 8 + 2 szuperszett sissy guggolás
Combhajlító: 8
Vádli: 3x
Mi a véleményetek erről? Mit változtatnátok, illetve milyen más megoldás lehetne még?
U.i.: Igen, tudom, hogy nincsenek alapgyakorlatok, viszont a gépeket részesítem előnybe, mert véleményem szerint minél stabilabb egy pozíció, annál nagyobb erőkifejtést tudok véghez vinni és kevesebb energia megy el a koordinációra (pl Döntött törzsű evezés rúddal).
Hiaba ponzozol le tobb profilrol, senki nem fog egy regényt elolvasni, és korrigálni edzéstervedet INGYEN!
Keress fel egy jelentléti edzőt fizess neki és majd eligazít.
A netes sablon edzéstervek (lásd shop builder) mind szar. Az edzéstervedet személyre kell szabni. Lehet valakinek jo ez a terv valakinek nem.
Ingyen senki nemfogja pazarolni az idejét regeny olvasásra, ez még mindig nem szakmai fórum hanem anonim.
Pedig igaza van a #3-asnak.
Ha ennyire kened vágod akkor mi is a kérdés?
Jó értelmetlen kérdéseket fölrakni vagy csak a tudásodra akarsz elismerést? 😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!