Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lassan ott tartunk, hogy...

Lassan ott tartunk, hogy konkrétan minden bontás/felosztás rossz?

Figyelt kérdés

Követek pár youtubert (bosnyák máté, 3 harmad, torma valentin). És azt vettem észre, hogy az utóbbi években mindenféle felosztást divat lett valami miatt szidni. De akkor mégis hogyan kéne edzeni?

Ugye a bro split alapból nem jó, merthogy naturálon 2x megedzeni egy izmot jóval optimálisabb. Teljes test sokaknak alapból sem jön be + nincs kedve az embereknek 2 órás edzéseket tartani. Bosnyák Máté szerint a Push Pull Legs nem jó, mert felesleges a 6 edzés. Sokak szerint a felső/alsó bontás sem a legjobb, mert egy tisztességes felső nap nagyon el tud nyúlni + kérdéses hogy heti 2 láb kell e.

De most akkor mégis milyen felosztás szerint kéne valakinek edzenie, ha a megmondó emberek szerint kb minden bontás szar?

2023. júl. 18. 07:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb bármire igaz ha elég embert meghallgatsz egy adott témával kapcsolatban :D

Mindenkinek más felosztás válik be, szerintem nincs 1 ami mindenkinek jó lesz, főleg hogy sokminden függ attól hogy hogyan edzel.

2023. júl. 18. 08:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyiknek van előnye, meg hátránya, ebből adódóan mindenkinek más jön be. Csináld azt, ami a te preferenciádnak megfelel.
2023. júl. 18. 08:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ kit kérdezel. Kb mindegy a felosztás szerintem, a regenerációt kell nézni és a voluemnt. Youtuberek szeretnék félinformációkat bedobálni, összezavarni hogy elbizonytalanodj és nézd a videóikat mert akkor majd megérted. Hiába egyszerű a dolog, nekik pénzben nem éri meg 10 percben összefoglalni, gyártani kell az értelmetlen videókat
2023. júl. 18. 09:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Gondolom nem Arnold Classic-ra készülsz, tehát azt a felosztást csináld, amiről úgy gondolod, hogy azt te a lehető legtovább, a legnagyobb elszántsággal fogod tudni csinálni. Magyarul amelyik a legjobban tetszik.

Amúgy a felosztáson nem sok múlik. Annyi a lényeg, hogy érj el fejlődést a használt súlyokban!

2023. júl. 18. 09:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyiknek van előnye, hátránya.

Azt kell nyomnod ami számodra a leginkább megfelelő, fenntartható. Az lesz a kulcs. A lényeg, hogy megvalósuljon a progresszív terhelés az edzéseiden, jó legyen a regenerációd, és a kajád.

Amúgy sem értem minek feltétlenül ezeket a divat online influenszer edzőket követni, attól hogy dr. háromszéki jogász urat hallgatod nem fogsz tudni nagyobb súlyal nyomni fekve, ahogy a pihenésed sem lesz minőségibb attól, hogy egy Torma Valentint nézel. Pont erre jók, össze visza variáld az edzésedet, kajádat. Aztán majd azt veszed csak észre, hogy egy helyben toporogsz.

Amúgy teljes testnek igazán szerintem akkor van értelme, ha kimondottan csak 3x érsz rá egy héten. Ez a fő előnye. Nyilván ha te 4-5x akarsz edzeni, akkor ez neked nem jó.

PPL-el nekem a személyes gondom az, hogy egy normálisnak nevezhető életvitel mellett rengeteg a heti 6 edzés, ebben igazat adok Bosnyáknak, bár ettől maga a bontás nyilván jó. De egy normális munka + család + egyéb IRL hobbik mellett nem biztos, hogy tulajdonképppen minden délután a teremben akarok lenni.

Bro split sem ördögtől való. Volumen megvan, régen is jött tőle a tömeg, most is jön. Ha számodra ez szimpatikusabb csináld ezt, bár én személy szerint luxusnak érezném mondjuk a komplett egész héten át tartó regenerációt/izom.

Én felső/alsó-ban edzek most, SZÁMOMRA ez volt a leginkább fenntartható hosszú távon.

2023. júl. 18. 10:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

nagyon túllihegitek ezt a felosztás kérdést

szinte mind1, csináld azt ami a te életviteledbe beilleszthető, illetve számodra szimpatikus.

de 10millió hasonló kérdésnél leírtuk már ezt, még is sorra teszitek fel a kérdéseket az edzésfelosztásokról.

2023. júl. 18. 12:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez már megint a nem látod a fától az erdőt kategória..

Tök mindegy a felosztás. Életvitelszerűen kell gondolkodni.

Aki nem csinál semmit egész nap, csak az edzés a dolga, annak nyilván optimálisabb lesz egy 5 napos felosztás. De, aki 12 órázik család, gyerek mellett, netalán még fizikai munka is, na annak nem biztos, hogy az 5 edzés lesz az optimális.

"Ugye a bro split alapból nem jó, merthogy naturálon 2x megedzeni egy izmot jóval optimálisabb."

Ez is egy olyan dolog, hogy "optimálisABB". Azaz, ez nem azt jelenti, hogy a bro split ne működne, sőt.. Nagyon sok naturál 1x edz meg 1 izmot / hét és mégis jó fizikumuk van, na ez hogy van akkor? Én most például célzottan minden izmot 5 naponta edzek meg 4-6 kemény szettel. A science szerint jelenleg ez a legoptimálisabb egyébként.

"a Push Pull Legs nem jó, mert felesleges a 6 edzés."

Semmi sem felesleges. Ha te szeretsz enni, akkor miért ne mehetnél 6x a terembe? Normális volumen és intenzitással a 6 edzést is lehet úgy programozni, hogy ne égj ki belőle.

Ez a sport a kísérletezésről szól. Én is edzettem már heti 5 napot egymás után, volt felső-alsó bontás is, volt heti 20 sorozat / izomcsoport / hét és most próbálgatom a 8-10 rohadt kemény szettet / izomcsoport / hét és eddig bejön. Neked kell kitapasztalni mindent. Van X mennyiségű munka, amit el kell végezned, ezt pedig, hogy hogyan osztod el, az csak tőled függ. Az pedig, hogy ez a munka mennyi, szintén tőled függ. Nincsenek varázsszámok, de nagy általánosságban elmondható, hogy ha bukásig, vagy bukáshoz közel edzel, akkor 12 sorozat / hét maximum naturálban.

2023. júl. 18. 14:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha te szeretsz edzeni** :D
2023. júl. 18. 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem az a baj, hogy orvosit kéne végezni, hogy valaki tudományra alapozva biztosat tudjon mondani. És nem akarok megbántani senkit, de a kondisok többsége se nem tanult, se nem értelmes, cserébe hatalmas egóval és agresszióval tudnak "érvelni" amellett, ami az ő mikrokörnyezetükben bevált.

Sajnos ez a sport szörnyen toxikus.

2023. júl. 18. 18:34
 10/10 Zizizabalo ***** válasza:
51%

Főleg, hogy nem is sport, hanem férfi szépségverseny. Le lehet pontozni.

-egy hobbi gyúrós

2023. júl. 18. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!