Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 2-3-an járunk edzőterembe,...

2-3-an járunk edzőterembe, egy edző irányításával. Az erőnlét javítása, az egészséges életmód, testsúly a cél. Jött egy öreg is edzeni. Hogy lehet jobb az állóképesssége, az ereje mint pl nekem?

Figyelt kérdés
Számomra nagyon kellemetlen, hogy az öreg 1 hónapja jár mozogni, ráadásul orvosi utasításra, és felhúzásban pl kb annyit bír mint én. Öreg, és hát testes is. Kivétel a lába. Azt mondja 25 éve sportolt utoljára, de olyan vádlija van amit nagyon ritkán láttam. Én emellett évekig sportoltam, két év kihagyás után tavaly év végén elkezdtem terembe járni, és szarul érzem emiatt magam. Az öreg talán 170 magas, meg 100 kiló felett van, én 186 magas vagyok, 93 kiló. Ezt hogy lehet megértenem, nagyon gáz, hogy évek edzése ennyire nem jelent semmit.

#Mit csinálhat?
2023. jún. 11. 14:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"az öreg meg valamivel 50 alatt 2-3 évvel"

Akkor nem nevezném öregnek.

"Az olyan mintha teljesen az alaokról kezdene el sportolni, vagy nem?"

Nem.

"valami alapot a rendszeres sport csak jelent"

Attól is függ, hogy elég kemény-e az edzés.

2023. jún. 11. 15:34
 12/31 anonim ***** válasza:

Tehát ő rendszeresen aktív fizikai munkát végez, ellenben veled.

Sőt az utazások során fellépő rezináció fárasztja is a sejteket, de bem edzi.

Sportoltál, nem tapasztaltad, hogy a hosszabb buszozás után eltompult lett a csapat?

2023. jún. 11. 15:34
 13/31 A kérdező kommentje:
Ülőmunkát végzek, de sportolok, ő pedig szerel, de huszon éve nem edzett. Én sportos vagyok, ő testes, vagyis inkább kövér. Szerintem érdekes, hogy fél év alatt nem tudok olyan szintre eljutni, amit egy jóval idősebb 1 hónap alatt elér.
2023. jún. 11. 15:37
 14/31 anonim ***** válasza:
80%

"ő pedig szerel, de huszon éve nem edzett"

Ha szerel, akkor edz. Szerinted csak a konditermi súlyzózgatás számít edzésnek? Szerinted a humán szervezet, a biológia, az mozgásszervrendszer, az érhálózat foglalkozik azzal, hogy az emberi társadalmakban Magyrországon mit hívunk a saját szavainkkal edzésnek, és mit nem? Fizikailag kiemelten aktív napi szinten a 47 éves öreg, te pedig fizikailag kiemelten inaktív vagy. Min vagy meglepődve? Tessék komolyan venni a sportot, hogy egy nálad 20 évvel idősebb túlsúlyos beteg ne legyen háromszor jobb erőben, mint te, aztán nem kell értetlenkedned a gyakorikerdesek.hu-n.

"érdekes, hogy fél év alatt nem tudok olyan szintre eljutni, amit egy jóval idősebb 1 hónap alatt elér"

Erre írtam azt, hogy ez sok mindent elmond az állapotodról, az edzésmunkádról, meg a személyi edződről is.

2023. jún. 11. 15:42
 15/31 anonim ***** válasza:

"fél év alatt nem tudok olyan szintre eljutni, amit egy jóval idősebb 1 hónap alatt elér"

Eddig konkrétan csak a felhúzásról írtál, ami a teljesítményhez kapcsolódik. Gyorsabban is fut? Tovább bírja a terhelést, mint te? Vagy most mi alapján kell venni a szintezést?

2023. jún. 11. 15:42
 16/31 A kérdező kommentje:
Nem, gyorsabban nem fut. Felhúzás, gugollás ott gond nélkül tudja amit én. Havonta egyszer csúcs környéki szintet néz az edző, mivel az öreg csak most kezdett, kb nem engedte többet emelni. Ne gondoljatok nagy számokra, én sem arra megyek, hogy milyen nagy súly okkal dolgozok, de ez gáz. Talán fekvenyomás amiben előtte vagyok. Ott látszik, hogy küzd a súllyal. Az edző versenyszerűen edzett, de a vádlijára még ő is rácsodálkozott. Kövérként hasedzéseket is jobban bírja.
2023. jún. 11. 16:04
 17/31 anonim ***** válasza:
Azt kellene megérteni, hogy a súlyzós alapgyakorlatokban nem néhány hónap alatt derül ki, hogy ki meddig jut. Erre majd térjetek vissza úgy öt év múlva (amennyiben csinálni fogjátok addig, mert sajnos nem ez a jellemző).
2023. jún. 11. 16:10
 18/31 anonim válasza:
Van ilyen. Amikor kezdtem edzeni, az utcáról beszédült kiscsajok nálam többet nyomtak fekve. Viszont 60 kilóig simán cipeltem árukat, gépeket, egész nap, emeletre is. Nem is fejlődtem fekvenyomásban, de guggolásban pár hónap múlva a saját súlyomnál többet tudtam, felhúzásban meg a másfélszeresét. Szerintem az fejlődik amit az ember tényleg használ, és egyáltalán nem szabad alábecsülni a munka közben szerzett "edzettséget".
2023. jún. 11. 17:06
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt viszont nem értem, hogy egy szerelő mitől lenne erős. Számomra nagyon zavaró a helyzet, hogy nagyjából sportos vagyok, és mégis elég gyenge. Az önbecsülésem nagyon lent van, mert nem lazsáltam el az edzéseket, és fejlődtem is fél év alatt. Ez annyira volt elég, hogy egy öreg egy hónap alatt utolérjen.
2023. jún. 11. 17:28
 20/31 anonim ***** válasza:

"nem értem, hogy egy szerelő mitől lenne erős"

Nem sok fogalmad van az iparról, igaz? Egy szerelő nem csak szerel. Ha te szerelő vagy, az nem azt jelenti, hogy valami kis kütyüt szerelgetsz egy csavarhúzóval, aztán szevasz. Egyáltalán milyen szerelőről beszélünk? Én évekig dolgoztam egy villanyszerelő brigádban, ahol a kötések mellett napi 12 órában falat véstünk, horonymaróztunk, gipszeltünk, burkoltunk, földmunkáztunk. Ott azért elég sok terhelés éri az embert, így egészen jó alap erőszintet és állóképességet lehet megszerezni ilyen helyeken.

"egy öreg egy hónap alatt utolérjen"

Továbbra se értem, hogy egy 47 éves csávót miért öregezel? Egy 47 éves csávó nekem gyerekként sem számított öregnek, nemhogy 27 évesen.

2023. jún. 11. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!