2-3-an járunk edzőterembe, egy edző irányításával. Az erőnlét javítása, az egészséges életmód, testsúly a cél. Jött egy öreg is edzeni. Hogy lehet jobb az állóképesssége, az ereje mint pl nekem?
"az öreg meg valamivel 50 alatt 2-3 évvel"
Akkor nem nevezném öregnek.
"Az olyan mintha teljesen az alaokról kezdene el sportolni, vagy nem?"
Nem.
"valami alapot a rendszeres sport csak jelent"
Attól is függ, hogy elég kemény-e az edzés.
Tehát ő rendszeresen aktív fizikai munkát végez, ellenben veled.
Sőt az utazások során fellépő rezináció fárasztja is a sejteket, de bem edzi.
Sportoltál, nem tapasztaltad, hogy a hosszabb buszozás után eltompult lett a csapat?
"ő pedig szerel, de huszon éve nem edzett"
Ha szerel, akkor edz. Szerinted csak a konditermi súlyzózgatás számít edzésnek? Szerinted a humán szervezet, a biológia, az mozgásszervrendszer, az érhálózat foglalkozik azzal, hogy az emberi társadalmakban Magyrországon mit hívunk a saját szavainkkal edzésnek, és mit nem? Fizikailag kiemelten aktív napi szinten a 47 éves öreg, te pedig fizikailag kiemelten inaktív vagy. Min vagy meglepődve? Tessék komolyan venni a sportot, hogy egy nálad 20 évvel idősebb túlsúlyos beteg ne legyen háromszor jobb erőben, mint te, aztán nem kell értetlenkedned a gyakorikerdesek.hu-n.
"érdekes, hogy fél év alatt nem tudok olyan szintre eljutni, amit egy jóval idősebb 1 hónap alatt elér"
Erre írtam azt, hogy ez sok mindent elmond az állapotodról, az edzésmunkádról, meg a személyi edződről is.
"fél év alatt nem tudok olyan szintre eljutni, amit egy jóval idősebb 1 hónap alatt elér"
Eddig konkrétan csak a felhúzásról írtál, ami a teljesítményhez kapcsolódik. Gyorsabban is fut? Tovább bírja a terhelést, mint te? Vagy most mi alapján kell venni a szintezést?
"nem értem, hogy egy szerelő mitől lenne erős"
Nem sok fogalmad van az iparról, igaz? Egy szerelő nem csak szerel. Ha te szerelő vagy, az nem azt jelenti, hogy valami kis kütyüt szerelgetsz egy csavarhúzóval, aztán szevasz. Egyáltalán milyen szerelőről beszélünk? Én évekig dolgoztam egy villanyszerelő brigádban, ahol a kötések mellett napi 12 órában falat véstünk, horonymaróztunk, gipszeltünk, burkoltunk, földmunkáztunk. Ott azért elég sok terhelés éri az embert, így egészen jó alap erőszintet és állóképességet lehet megszerezni ilyen helyeken.
"egy öreg egy hónap alatt utolérjen"
Továbbra se értem, hogy egy 47 éves csávót miért öregezel? Egy 47 éves csávó nekem gyerekként sem számított öregnek, nemhogy 27 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!