Milyen sportot tudnátok nekem ajánlani, amivel izmot tudnék felszedni, és javulna a kondim?
Anorexiából gyógyulok jelenleg, vagyis a mentalitásom már meggyógyult. Szerintem a betegség alatt sok veszítettem izmot, 53 kilóról lementem 46-ra. Amióta eszek rendesen már 49-50 között mozgok. Amivel nincs problémám csak attól tartok, vagyis sejtem hogy ez mind zsírban jött vissza. Elkezdtem itthon mozogni és fogyelek a fehérje/szénhidrát/zsír bevitelre nagyjából.
Jelenleg az az álmom hogy egy kis izmot szedjek fel, és ne zsírt.
Mit ajánlanátok, milyen sportot kezdjek el? Kardio? Fittnes? Aerob? Mindenhol szeretnék tónusos lenni, de főleg a lábaimat szeretném edzeni, és a hasamra is figyelni szeretnék. Nem formásodás a célom, hanem egy kis izomépítés és fizikum javítása.
Hogyan kezdjek bele?:)
#11, nem éveken át akarom ezt csinálni, csak pár hétig, amíg kicsit visszaszerzem az erőm, hiszem most gyógyulok éppen. Amit írtál street workout, utánanéztem és megtetszett, remélem lesz addigra egy kis kondim hozzá. Erőemelés se rossz ötlet, azon is elgondolkodok és akkor a kettő közül választok egyet.
Ha ezek mellett spinningelnék, segítene valamit?
#12, nem az hogy eldöntöttem hogy mostantól csak ezeket csinálom, írtam hogy ezeket átmenetileg csinálom hogy súlyt tartsak, hiszem fent van a neten hogy ezek nagyjából mennyi kalóriát égetnek el, és igenis ezek is égetnek el kalóriát ha lelkiismeretesen csinálja az ember, például én is. Aztán majd jön az izomépítés és a szálkásítás, csak mondom, előtte szeretném visszaszerezni az erőm, amit elvesztettem.
Egyébként mit gondoltok, 1800 kalóriánál ehetek többet ezek mellett a mozgások mellett amiket átmenetileg csinálok pár hétig?
És ha elkezdenék izmot építeni hány kalóriát ehetnék egy nap?
"nem éveken át akarom ezt csinálni, csak pár hétig, amíg kicsit visszaszerzem az erőm"
Sokat segített volna, ha ezt mindjárt egyből leírod ahelyett, hogy tíz különböző kérdést kiírsz öt különböző kategóriába.
"Ha ezek mellett spinningelnék, segítene valamit?"
Mi az, hogy segítene? Min segítene? Mi a kérdés? A spinning biciklizés egy remek kardió mozgásforma, kiválóan fejleszti az állóképességet. Ez volt a kérdés?
"majd jön az izomépítés és a szálkásítás"
Te egy 16 éves tudatlan lány vagy, aki otthon hulahopp karikázik és YouTube videókra emelgeti a térdét. Majd ha egy évtized múlva egy bikini kategóriás koxos versenyző leszel, akkor jusson eszedbe a legközelebb a szálkásítás szó. Addig azon is csodálkozni kell, ha egy deka izmot felszedsz, ugyanis ahhoz komoly és jól programozott edzésmunka kell hosszú éveken keresztül, ehhez pedig kell ám tudás.
"szeretném visszaszerezni az erőm, amit elvesztettem"
De pontosan milyen erőről beszélsz már sokadjára? 200 kilóval guggoltál és 120 kilóval fekvenyomtál, de aztán beteg lettél, és amíg nem jönnek vissza a maxaid, addig nem akarsz érdemi sporttevékenységet végezni, csak fél órákat sétálgatni, meg biciklizgetni? Vagy mi ez az elképepsztő erőszint, aminek te a hiányába csak hulahopp karikázni és YouTube videókra ugrálni tudsz? Rákos betegek a kemoterápia után vissza tudnak térni a konditerembe. Embereld meg magad, és kezdj valami értelmeset az időddel, mert bele fogsz kerülni egy negatív spirálba, és nem fogsz tudni belőle kimászni.
Oké, köszi:) kicsit úgy érzem hogy lekezelően írsz, de elfogadom, mert sokkal jobban értesz hozzá, ez nyilvánvaló.
Közben gondolkodtam ezen, és ha tényleg ekkora munka egy kiló izmot is felszedni, akkor szerintem nekem elég csak a rendszeres testmozgás egy jó sporttal. De mi lenne jó, tudnál ajánlani? Amivel tudnék is kalóriát égetni viszonylag jól?
"lekezelően írsz, de elfogadom, mert sokkal jobban értesz hozzá"
Kiírtál tíz különböző kérdést öt különböző kategóriába, amiket a moderátorok valószínűleg csak jóindulatból nem törölték, ugyanis ez szabályellenes. Minden kérdésed alá le kellett írni ugyanazokat a dolgokat száz embernek ezerszer, hogy végre talán elkezd érteni, és ne a saját butaságaidat szajkózd. A stílusom talán ezért tűnhet lekezelőnek, bocsánat.
"Amivel tudnék is kalóriát égetni"
Minden sporttevékenység kalóriát éget. Hogy melyik "mennyire", azt főleg az dönti el, hogy milyen intenzitással végzi az egyén. Nyilván egy erőemelő edzés több kalóriát használ fel, mint egy kisba kézisúlyzós bicepsz izolálgatós maszatolás. Nyilván egy foci edzés több kalóriát használ fel, mint egy kis sétálgatás a parkban. Összességében egyébként talán az állóképességi sportágak képesek a legtöbb kalóriát elégetni egységnyi idő alatt, de én a helyedben nem kalóriaégetés szempontjából választanék magamnak sportágat, hanem az alapján, hogy mire van lehetőségem, mi van a közelben, mit tudok megfizetni, és azok közül mi az, amelyik vonz, amit szívesen űzök most, és amit szívesen űzök a jövőben is. Ez mindenkinek más. Valakinek a testépítés, valakinek a kosárlabad, valakinek a BMX, valakinek az úszás, valakinek a birkózás, teljesen egyéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!