Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hány hét után van eredménye...

Hány hét után van eredménye az edzésnek?

Figyelt kérdés
kb hány hétnek kell eltelnie hogy ha napi szinten elkezdek edzeni (fekvőtámasz, felülés, stb... ilyen otthoni alap dolgok) hogy eredménye legyen? nem látszatra hanem erőben! tehát hogy hány hét után kéne éreznem hogy erősebb lettem? és szerintetek mennyi fekvőt kéne tudnom megcsinálni hogy egy "alap erőm" legyen? (175 cm magas, 71-72 kiló vagyok)

2023. febr. 2. 01:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%

Hát attól függ, hogy mennyivel akarsz erősebb lenni. Amikor én így otthon edzettem, akkor egy hónap után már sokkal erősebbnek éreztem magamat.

Ha 40-50 szabályos fekvőt meg tudsz csinálni egyben az már szerintem bőven jó.

Ja és minden nap azért ne eddz.

2023. febr. 2. 02:08
 2/12 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a tanácsokat!

és ha szabad kérdeznem, miért ne edzek mindennap?

2023. febr. 2. 02:37
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Ha minden nap edzel, akkor csak terheled az izmaidat folyamatosan, nincs idejük fejlődni. 2 pihenőnapot szerintem simán tarthatsz egy héten.
2023. febr. 2. 03:00
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon egyszerű mérd meg magad és csinálj egy fotót, sokkal jobban látod a változást.
2023. febr. 2. 08:34
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
Sok idő, mire fotón is látod a változást. Én terembe járok, súlyokka edzek, azokon látom a fejlődést, fotón mégsem. 3 hónapja csinálom.
2023. febr. 2. 08:41
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

Tényleges erőt pont nem felüléssel, és otthoni saját testsúlyos guggolgatással fogsz elérni, kedves kérdező. Nagyon öregnek, vagy nagyon rossz egészségügyi állapotban (pl. műtét utáni rehabilitáció) kell lenni ahhoz, hogy neked a felülésezés bármi fejlődést eredményezzen erőszintben. Ezek nem erőgyakorlatok, illetve saját testsúlyos gyakorlatoknál az erő élből relatív fogalom. Nem, az nem erő, ha megcsinálsz 100 darab fekvőtámaszt és 200 darab felülést, ez iskolai tesi óra. Ha erőben akarsz fejlődni, akkor kezdj el szabad súlyokkal dolgozni, ugyanis a fizika és a biológia arra lett kitalálva, hogy ha az egyén egyre nehezebb és nehezebb súlyokkal dolgozik, akkor egyre erősebb és erősebb lesz. Az nem erősödés, hogy múlt héten csináltam 40 felülést egy perc alatt, most meg csinálok 50 felülést egy perc alatt, ez lókaki.

Egyébként a saját testsúlyos edzés (calisthenics) működőképes tud lenni erőfejlesztés szempontjából, de az pont nem merül ki fekvőzésbe-felülésezésben. Nézd meg, hogy hogyan edzenek a szertornászok, vagy a street workoutosok. Na annak van erőszint növelő hatása.

2023. febr. 2. 08:58
 7/12 anonim ***** válasza:
86%
mit fényképezgesse meg mericskelje magat?leírta nem érdekliba forma csak az erő
2023. febr. 2. 09:44
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
8# igazad van. Akkor a Fekete Laci edzéseit sasold meg kérdező.
2023. febr. 2. 10:09
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Javaslom egy edző igénybevételét, ha már alap dolgokat nem tudsz. Nem bántásból írom!

Sokan alapokat nem tudnak, mindemellett helytelenül csinálják a mozdulatokat és miegymást.

Edzővel és a helyes dolgok betartásával alig 3-5 hét, fél év alatt pedig csodás eredmény. Testvérem is élő példa erre.

2 hónapot edzővel tolt le, máig csak egyeztetnek alkalmanként vagy másik edzéstervre térnek át.

Mutatta anno mi a célja, a faszi megmondta neki nem lehetetlen olyan szinten átformásítani a testet, be is lett bizonyítva.

Azóta mindig, amikor másokat lát észreveszi a mozdulatokból, kik azok, akiket senki nem tanított meg helyes mozdulatokra, testtartásra stb.

Neki is azért nem úgy formálódott a teste, ahogy akarta, mert sok mindent rosszul gondolt és csinált.

Az eredményt látva én is elkezdtem a faszihoz járni, alig 4 hét alatt érzem és látjuk is az eredményt.

Minden ember más, izomzatban, alkatban is, jobb egyénre szabni a dolgokat.

2023. febr. 2. 10:28
 10/12 anonim ***** válasza:
69%
azt hittem most jön majd egy név és telefonszám hogy őt keressétek
2023. febr. 2. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!