Miért nem fogyok? tényleg csak éhesen lehet fogyni?
Figyelt kérdés
nem diétázom, de sokat tornázom. napi kajám reggel egy péksüti ebéd egy második fogás, vagy szendvics, vagy ami van, este egy leves és kb 5 deka szénhidrát. próbáltam diétát, de éhes vagyok! folyton a kaján járt az eszem, akármit csináltam, ennél nem tudom lejjebb adni. fogytam már úgy hogy nem diétáztam, helyben futottam napi 1 órát elég keményen és működött, havi másfél kiló lement. már közel vagyok az 50 felé és már nem tudok ennyit futni, mert kifulladok. de másfél hónapja napi másfél órát tornázom, elég lelkiismeretesen. mindig mást, lényeg hogy sportoljak. egy ideig szőnyeges gyakorlatok voltak, aztán egy ideig álló gyakorlatok... mindig amit épp láttam, tetszett, vagy kipróbáltam. egy deka sem ment le. visszaállnék a helyben futásra de nem bírok ennyit futni. van egy tippem viszont hogy mi lehet a gond, alvászavarom van ezért későn kelek és hajnalban megyek aludni. és altatót is szedek... ez a gond? mert így a harmadik étkezésem ( leves 5 deka szénhidrát ) az már éjfélkor van. lényeg, milyen otthoni sportot ajánlanátok egy "vénasszonynak"? vagy egyéb ötlet, gondolat?
Fogyni kalória számlálással lehet. A reggeli péksütit el kéne hagyni és mondjuk főtt tojásra vagy teljes kiőrlésű zabpehelyre cserélni. Sok protein kevés szénhidrát. Igyál jó minőségű szálas zöldteát tele citrommal.
Ellentétben a tévhittel, ha nem eszel néha az egészséges, sőt lelassítja az öregedést is, és fogysz is vele, próbáld ki úgy enni hogy egész nap semmit, és vacsorára egy nagy menüt enni, a tudós is ezt csinálja aki felfedezte hogy fiatalít a böjtölés. ( szerintem csak úgy lehet kibírni ha este eszel, mert éhesen képtelenség elaludni) Így én nagyon sokat fogytam gyorsan. Meg figyelj hogy meglegyen a napi 2L víz
2023. jan. 13. 04:28
2/19 anonim válasza:
Próbálj meg keveset enni többször. Annyit egyél kb amennyitöl nem leszel éhes aztán a többit meg rakd el késöbbre.
2023. jan. 13. 06:16
3/19 anonim válasza:
A reggeli péksütemény nem laktat de legalább rengeteg kalória. Ebből a keretből amit most reggel elfogyasztasz (3-400 kalória) lehetne két szendvicset is enni, már előrébb lennél. Zöldséget, tojást nem szoktál enni? Nagyon hiányzik a rost az étkezésből.
2023. jan. 13. 07:40
4/19 anonim válasza:
nem diétázom, de sokat tornázom
- nem is olvastam végig. Ott a probléma.
2023. jan. 13. 07:41
5/19 A kérdező kommentje:
csak édeset tudok reggelire enni, ( norbi is azt mondta az édes jó reggelire - nyilván nem cukorra gondolt - nem bírok sósat enni reggel.
azt is próbáltam hogy épp annyit enni hogy ne legyek éhes, többször keveset, de kb negyed óra után megint éhes voltam, így maradt a normálisan eszem, mert akkor órákig, fél napig nem is leszek éhes.
de milyen sport a jó? nem tudok ennél kevesebbet enni, mert nem tartható. megy két hétig oké, de utána elpattan a cérna. a tornát viszont jól bírom, akár naponta több órát is. EZ A FÓ KÉRDÉSEM
2023. jan. 13. 17:48
6/19 anonim válasza:
De ha több kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz akkor akár hízhatsz is edzés közben.
Annyit tegyél meg legalább, hogy egy kalóriaszámoló appba egy hétig mindent beírsz amit eszel-iszol.
2023. jan. 13. 17:52
7/19 A kérdező kommentje:
nem hinném hogy a felsorolt kajám olyan sok lenne a napi másfél óra tornához képest. számoltam kalóriát kb napi normál felnőtt 2000 volt. ehhez egy másfél órás torna kizárt hogy ne fogyjak. szerintem nem megfelelő tornát csinálok.
2023. jan. 13. 17:59
8/19 anonim válasza:
2000 kalória rengeteg. Nem elég a fogyáshoz, csak ahhoz hogy szinten tartsad a súlyod. A fogyás 1500 kalória alatt kezdődik.
2023. jan. 13. 21:45
9/19 A kérdező kommentje:
de nem értem. ahhoz elég hogy szinten tartson? de hát amikor egy percet sem tornáztam, akkor ugyanúgy nem híztam. most napi másfél órával többet edzek az hova tűnik? ha ugyanaz a súlyom napi 2000 kalória nulla tornával mint napi 2000 kalória másfél óra kemény tornával, akkor a napi másfél óra semmit nem számít. ebbe semmi logika.
2023. jan. 13. 21:54
10/19 anonim válasza:
Ennyi kalóriát egyszerűen nem lehet elégetni. Spinningből például egy órányi 500 kalóriát éget, utána lépni nem tudsz, és akkor vagy 1500-nál. Már ha a 2000 kalória stimmel, teázással és egyéb innivalókkal rengeteg olyan kalóriát be lehet vinni, amivel sokan nem is számolnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!