Egylábas guggolás megyen?
Figyelt kérdés
2022. nov. 2. 20:03
31/57 anonim válasza:
Egy lábbal guggolni (ha nem kozák táncos vagy) mitől funkcionálisabb, mint egy 200 kilós guggolás?
32/57 anonim válasza:
Minek egy hatalmas combizom, ha pl a farizom nem elég fejlett hozzá képest? Általában ezért nem tudnak egy lábbal guggolni, akik amúgy igen izmosak. A kettőt nem lehet külön választani, ezek együtt dolgoznak, ez olyan, mintha lenne egy hatalmas tricepsz, bicepsz, de a váll vagy a mell ezt nem követné. Az izomzatnak egyensúlyban kell lennie, a legjobb, ha a törzs közeli izmok a legerősebbek, és a végtagok vége fele arányosan gyengülnek. Így látják el legjobban a dolgukat. Tehát: attól funkcionálisabb, hogy arányosan erősíti a far és combizmot, egy jó alap lenne a további súlyzós guggoláshoz. Nagyon jó a súlyzós guggolás is, csak nem nekem. Ja és nem csak a kozák táncosok: atléták, tornászok, gyorskorisok, küzdősportosok, vívók, akrobaták, focisták, hegymászók,
33/57 anonim válasza:
Ha jól tudom a súllyal guggolás mélysége, amíg a combok vízszintbe nem kerülnek. Eddig tud dolgozni a comb, utána jönne a farizom, annak is azon mélyebb részei, amit csak a teljes guggolás tud megmozgatni. Cígelem a gipszkartonokat, és lépnem kell egy magasabbat: mások lerakják, én fellépek rá, és aranyeret sem kapok :D
34/57 anonim válasza:
Farizmokra vannak jobb gyakorlatok is a guggolásnál, amiknél szintén megoldható a progresszív túlterhelés - ellentétben az egylábas guggolással, ha megy belőle x darab, hogyan nehezíthető mérhető módon?
35/57 anonim válasza:
Nézd, lehet kisebb súlyokkal is egy lábon guggolni, aki akar, de nem mindenkinek az izomtömeg a cél, érted?. Én elkövettem azt a hibát, hogy a pistol squat-ot a kondisok készségéhez hasonlítottam, de nekik, ahogy Te is írtad, nem ez a céljuk, egész más az erősségük, Nektek ez okoz örömet. Csak zavart, hogy ennyire lehúzzátok azt, aki meg ezt szeretné csinálni.
36/57 anonim válasza:
Te nem tudsz egy lábon guggolni, én meg nem tudok 200 kg-al. De nem én irkáltam be egy nem rám vonatkozó kérdés alá lehúzós dolgokat. Van a gyakori kérdéseken több, egylábas-guggolós kérdés, és jellemzően kondisok jönnek azzal, hogy ők ennyivel annyival nyomják. Ki kérdezte? Egy lábbal megy? Nem.
Akkor minek irkálnak...? Mindig az egyensúlyra, meg a technikára fogják, pedig túldolgozzák a felsőtestüket, vagy súlyfölöslegük van és ezért nem megy, ez ennyire egyszerű. De mintha irigykednének arra akinek megy, mert mindig a mázsákkal jönnek. Ha nem megy egy szimpla egy lábon guggolás sem, akkor tök fölöslegesen tolják az egészet, mintha kisebbségi komplexusa lenne némelyiknek, mindig több tömeg... kink nem inge...
37/57 anonim válasza:
34: De most már nagyon kíváncsi vagyok a Te véleményedre: ha minden izom megfelelően ki van dolgozva, akkor vajon miért ne menne egy épkézláb egyénnek az egylábas gugi? Ujjam a falhoz értettem, ez teljesen elég volt az egyensúly megtartásában elsőre is anno, tehát ez nem kifogás. Húzódzkodás is min. 15-20 teljes, egyszerre! teljes fekvőtámasz min. 65-85, ez az ami minimum elvárható lenne egy szabályosan kidolgozott egészséges izomzattól. De neeem, mindig csak az izomtömeg... látszat a fontos, meg hogy meglegyint oszt elszállok...:D de ráérek...
38/57 anonim válasza:
én írtam a 200kgs guggolást nem akivel diskurálsz de tényleg sok időd van
39/57 A kérdező kommentje:
200 kilóval guggolsz de az egylábos guggolás nem megyen szeretem a magyar népmeséket de azt a műsort ismered aminek az a címe: A fele sem igaz. 🤣
2024. jan. 10. 17:33
40/57 A kérdező kommentje:
37ediknek: Hazudik az mármint a 38as. 200 kilónyi súllyal nem állna fel ha még az egylábos se megyen kivétel hahogy maga is 200 kilót nyom az más de másképp hazudság. Nem akarok hazudni de egy vederbe 5 púpos vájling homokot teszek úgy rakok meg két vedret. A vastogabbik betonacéllal együtt 60 70 kilóra mondanám, ez megyen guggolásba mellette pedig az egylábos is megyen ebből már kitalálható a mesemondó kománk hazudsága.
2024. jan. 10. 17:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!