Gyerek és 8 óra munka mellett hogyan oldható meg a rendszeres futás nőként?
Nem tudom miért hiszik sokan, hogy ha gyereked van, akkor rabszolga vagy és gürizned kell… :D
Csecsemő oké, de egy kisgyerek vagy egy kamasz azért el van magában is, nem igényel 24/7-es figyelmet…
30
Annyira jellemző, hogy akinek ideje van, az nem heti 45 órát tölt pl egy irodában.
Olvastam Lubics Szilviék könyveit. Panaszkodnak az időhiányra, de se apa, se anya nem teljes állásban dolgozik, dolgozott. Mit szóljon az a 3 gyerekes, ahol elindulnak hajnal 7-kor és hazaesnek este fél 6-ra? 10-kor pedig aludni kellene, na nyilván nem fekszenek még le éjfélig, mert annyi a dolog.
29: a gyerekek és a felnőttek is esznek meleget délben az iskolában, ill. munkahelyen. Minek este is főtt kaja...?
Az meg nem többórás készülés, hogy kiteszel az asztalra pár zsemlét, vajat, felvágottat, zöldséget és csinálsz egy teát mellé....
Van, aki jobban szeret saját kaját bevinni a melóba, sőt, van, aki csak úgy szereti.
Én szeretem készen venni, habár a kajáldákban csak egészségtelen kaja van, amiket én hivatalosan nem is ehetnék. Kb csak az egészségkonyhát ismerem, ami jobb.
Kicsit túlbonyolítod a helyzetet, olyan egyszerű, hogy van napi x óra, amiben eldöntheted, hogy mit csinálsz.
Találkozhatsz a barátnőiddel, futhatsz, főzhetsz, játszatsz a kutyával,biciklizhetsz, filmet nézhetsz, olvashatsz, takaríthatsz, stb... Nyilván mindenre nincs idő, te tudod, hogy melyiket választod, amelyik neked fontos. Ha valaki a szabadidejében mondjuk fut, az nem azt jelenti, hogy mindent megcsinál amit te és mellette még fut is, hanem a sok lehetőség közül kiválaszt hármat, négyet, azt csinálja. Ha úgy érzed, hogy a gyereknevelés mellett nem tudsz rendszeresen futni járni, nem tudod megoldani, akkor nem tudsz, ennyi, nincs semmilyen titok. Én pl sportolok, amivel heti 4-5 napon elmegy alkalmanként 2 óra. Ezalatt természetesen nem tudok mást csinálni.
34: kifogásgyártásban olimpiai bajnok lehetnél. :)
Ahogy már előttem leírták, csak a szándékon és a kitartáson múlik.
Amire akarod, arra egészen biztosan lesz időd. Ha nem két óra, hanem csak fél, akkor annyi. De lesz.
Hát nem tudom, a proginfó nehéz féléveiben sehogyse lett volna idő azokra a dolgokra, amire akarom. Vagy lehet választani: súlyos alváshiány, kirúgnak az egyetemről, kirúgnak a munkahelyemről.
Gyerek mellett mit választok? Meghal a gyerek, vagy mi?
Figyelj. Ha valakinek a kötelességeinek egy része kiteszi a teljes napját plusz az esetleges 9 óra alvásigény helyett alszik 6-ot, akkor mégis hova szuszakolja be, amire AKARná, hogy ideje legyen? Elmagyaráznád?
Ilyenkor azt érzem, hogy gyerekekkel kommunikálok, vagy hazudik a másik, vagy mázlista élethelyzetben van.
Igazából nagyon jól tudom, hogy a sportolásom maximum addig tart, amíg ki nem derül az első terhességem. Utána 1,5 évvel esetleg otthoni tornácskák.
Még könyv is szól olyan emberről, akinek akkor volt ideje sportolni, amikor a gyerekek kirepültek. Bár én idős leszek addigra.
Azt hittem, hús-vér emberek segítenek, de nem, csak a támadás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!