Gyerek és 8 óra munka mellett hogyan oldható meg a rendszeres futás nőként?
21
Köszi az általánosítást.
Én eleve nem nézek filmeket és sorozatokat, mert nem érdekelnek.
Munka volt, heti 40 óra, hétfőtől csütörtökig 3 napon tanórák, egyébként beadandózás, zh-kra tanulás, a lakást nagyon minimálisan rendben tartottam és ennyi fért bele.
Kisebb zh-k már a 2. héten is voltak, a beadandók pedig olyanok, hogy ott szenvedtél, mire egyáltalán működött...
Ha bejárás lett volna, akkor a krónikus kialvatlansággal szenvedtünk volna, nemhogy sport, hiába akarjuk.
De gyerekek mellett tanulóknak így se volt idejük.
Nem kérek villogást, hogy bezzeg te, mert nem érdekel, te nem én vagyok, te mást végeztél, más munka mellett, más tanárokkal, más képességekkel.
Egy kiadósabb élethelyzetben a gyakorin villogókon kívül a húsvér embereknek csak arra nincs idejük, amire akarják. Meg elegendő alvásra sincs. A kötelességek egy részére van.
Úgyhogy a kérdést is értelmetlen volt feltenni...
A való életben sajnos látom, hogy futásban fejlődés addig, amíg nincs gyerek, onnantól jó, ha van otthoni torna heti 3-szor 20 percben.
Férfiaknak nagyon picit könnyebb, már csak azért is, mert nem nekik kell többször 9 hónapig kímélni magukat, majd több hónap regeneráció, illetve nem ők tudnak szoptatni.
Akkor előre lerendezted a kognitív disszonanciád feloldását.
Hogy lehet ilyen negatív módon elébe nézni bárminek???? Hogy úgysem fog sikerülni... Hát akkor tényleg nem fog.
27: na igen... SOSE értettem ezeket a kérdezőket, akik csak a saját (sokszor hamis) prekoncepciójuk megerősítését várják, de nyílt tanácskérésként, kérdésként írják ki....
Tisztességesebb lenne úgy kiírni, hogy "ugye nem lesz időm".
Nem, egyszerűen csak valóságszagú válaszokat szerettem volna.
Például a gyerek mellett napi 2 óra szabadidőt nem hiszem el. Nekem akkor sincs ennyi, amikor épp nem sulizom.
Gyerek mellett nincs ennyi.
Hazaérsz és 4-5 óra múlva aludnod kellene. Ha elláttad a háztartást (ok, jó esetben finanszírozni tudod a kész ebédet, nem kell főznöd, van mosogatógép, robotporszívó, a szemléleted szerint a lakás van érted és nem fordítva, legjobb esetben néha jön takarító is, de lássuk be, ezek ritkák), beszélgetsz a gyerekkel, tanulsz vele, házas életet élsz minden szempontból, mindezt 4-5 órában. Amikor a másik félre hagyod a gyerekeket, akkor örülsz, ha barátnőzhetsz és máskor ő szeretné veled hagyni őket, akkor ő ül be valahova a haverjaival. Emellett pedig az alváshiány egészségtelen és ráadásul nem mindenki ihat koffeint (és nem is mindenkin segít).
Szóval a napi 2 óra szabadidőt tudod kinek hazudd be...
Asztalos vállalkozó vagyok, nem célom a meggazdagodás vagy a 100fős cég létrehozása. Egyedül vagyok, ha nagyon kell van egy segéd aki be tud ugrani, kb napi 4-6óra munkából lazán fentartom az egzisztenciánkat.
2 gyerek van… kb ez a napi rutinunk:
Reggel felkelek 5kor, hideg zuhany, kávé aztán meditáció, 6:30kor keltem asszonykámat, és a gyerekeket, elkészülődnek 7:30kor elindulnak iskolába, asszonykám 10re meg dolgozni, tárlatvezető egy múzeumban… neki itt egyből van 2órája csak magára… én akkor állok neki dolgozni mikor asszyonykám elment, nyomom keményen kb 3-4ig, ekkor elkezdenek hazaszállingózni a gyerekek, általában nem egyedül, hanem haverokkal… átbeszéljúk van e házi stb, esznek, haverok is esznek :D aztán általában vagy begubóznak az xbox elé, vagy elhúzzák a csíkot valamelyik haverhoz… asszonykám borzalmasan főz, én mediterrán konyhában elég jó vagyok, csinálok valami kaját, asszonykám hazaér 6korátöltözik és megy a barátnőjével edzeni… 8kor elkezdenek hazaszállingózni a gyerekek, mostmár haverok nélkül, kapnak még 1 óra szabadidőt, 9kor nekiállnak fürdeni, fogatmosni 10órakor lánpaoltás.
Persze mikor beszerelni megyek, akkor reggeltől estig meló van, de ez kb havi 3-4alkalom max.
Sokszor pedig van, hogy a napi melót egy az egyben ellógom és egész nap bringázok a bakonyban. A saját főnököm vagyok, megtehetem. Annyi szabályom van, 4után nem dolgozom, illetve péntek délutántól vasárnap hajnalig sabbath-ot tartok(nyugalomnap), nem vagyok zsidó de a jó szokásokat át kell venni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!