Gyerek és 8 óra munka mellett hogyan oldható meg a rendszeres futás nőként?
8
Gyerekes ismerőseimnek heti szinten sincs 2 óra énideje.
Nincs két egyforma élethelyzet, de #8hoz hasonlóan 3 gyerek mellett futok naponta, kb 13 éve. 2 órám azért nem volt rá az elején (ma már igen), de 1 mindig.
#4es
Még nincs gyerekem, csak felmérem a helyzetet.
1-2-3 éve tanultam munka mellett, elég komolyan. Hát, pont arra nem volt sohasem időm, amire akartam. A kötelességeim egy részére volt időm és slussz.
A gyerekes ismerőseimnek sincs idejük arra, amire akarják, hogy legyen, hanem a kötelességiek egy részére.
Ezért mérem fel a helyzetet, de a kérdés alá nem az átlag gyűlt és sokan nem is a legkedvesebbek, de mondjuk ez társadalmi lenyomat...
Sokan rabszolgak lesznek a gyerek mellett, nem szabad, egy gyereket önállóságra és az életre kell nevelni, én már 6évesen nyugodtan otthon mertem hagyni 1-2órára, és a gyerek is otthon mert maradni…
Sajnos ismerek olyat ahol a 15éves gyereket sem tudják még mindig otthonhagyni. Ez nevelés kérdése…
Az enyém 15 évesen már alap kajákat megfőzte sütötte magának mindegyikük, a legkisebb már 9 évesen csinált magának rántottát, vagy tejbegrízt., és az anyjával évente 2szer 1-1 teljes hétre egyedül mertük őket hagyni amint a legkisebb is elérte a 12éves kort. Ekkor voltak 16, 14, 12 évesek, de kicsi korukban is lazán gond nélkül el tudtunk menni délután, a nagyobb vigyázott a kicsikre addig.
Van olyan ismerősöm, aki apukaként babakocsival is szokott futni.
Egyébként a lényeg, hogy ne rendelj alá mindent a gyereknek. Nagyon változatos, amit gyerekes ismerőseimnél látok, leginkább azoknál látom, hogy nincs semmire idejük, akik túltolják, negyrészt mindig mindenből a legjobbat akarnak a gyereknek, mindig a gyerek az első, és sosem szánnak időt magukra. Elárulom, ez sem nekik, sem a gyereküknek nem jó.
Egyébként én most napi 8, de inkább több óra munka mellett estin tanulok,núgy hogy az óraszám megegyezik a nappalival, és kevesebbet, mint előtte, de így is szánok heti 6-7 órát futásra. Korábbam ez 10-12 óra volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!