Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le 10-12 kilót?

Hogy fogyjak le 10-12 kilót?

Figyelt kérdés

168 cm-hez vagyok 82 kg.(L) Sajnos nagyon szeretek enni, sokat is eszek mennyiségre. Szívesebben sportolok, mint hogy koplaljak, de tudom hogy ez összetartozik. :/

Ami adott: én, meg a fogyási motivációm :D ; egy pár sportcipő, bicikli, futópad, természet, jógamatrac. Meg valami fura ismeretlen zöld gép, akin lehet hasazni meg lábat emelgetni meg vannak gumiszalagos bizgentyűk is rajt. Meg örököltem egy doboz nőknek való fehérjeturmixot.

Szóval, mit egyek/mit ne egyek, melyikkel sportoljak és mennyit?

A net tele van ellenmondó hülyeségekkel, szóval a ygakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi.

2021. szept. 16. 08:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Oké értem értem. De emellett szeretnék sportosabbá is válni, szóval nem meghalni mire feljutok a második emeletre lépcsőzve.

Kalória-deficit, pipa. Nem eszünk annyit, és olyat, és még futunk is, értem én.

De gondolom fel kell valahogy építeni a szaladgálásomat, hogy ne egyből 1,5 órával kezdjek, ami számomra is logikus.

Plusz írtam, hogy nekem a kajával nagyobb bajom van mint a sporttal. SZóval sport nélkül, csak kajával, nehezebben menne úgy érzem.

Na, valami ilyesmire gondoltam:

- Elég a 30 perc? Vagy több kell? Mert olvastam hogy kardiónál sokig kell csinálni hogy értelme legyen, de már rengeteg általam olvasott dolgot megcáfoltak, szóval nem tudom mit kövessek.

- Mikor léphetek magasabb szintre? Ha már nem fulladok ki az alaptól?

2021. szept. 16. 10:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Drágám, nem érted. Nem pipa a kalóriadeficited. A kalóriadeficit nem azt jelenti, hogy nem eszel annyit és olyat, és futsz. Nem! A kalóriadeficit azt jelenti, hogy ha jelenleg mondjuk minden nap 2100-2600 kalória között eszel és a súlyod nem csökken, maximum stagnál vagy nő, akkor most pár hétig úgy kell működnöd, hogy mind az étkezéssel, mind a sporttal együtt olyan 1800-1900 kalória környékén mozogj. Ha hetek után sem változik a súlyod és a testzsírod, akkor le kell vinni 1700 kalóriára, ha ott se (ilyen nem lesz), akkor 1600 kalóriára. Ezt jelenti a matek, nem a futkosást, meg a teljes kiörlényű kenyér zabálást fehér kenyér helyett. Csak így lehet tudatosan fogyni, csak így lehet valódi és "közepesen könnyű" eredményt elérni. Matek, itt konkrét számok vannak. Tölts le egy alkalmazást vagy keress fel egy személyi edzőt, mert így olyan nagy fejlődés nem várható esetedben.

Kezdd napi 30 perc gyaloglásnál. Nincs olyan szerencsétlen a földön, aki annyit ne bírna ki. Aztán ha ez már meg se kottyan, nem fulladsz, bírod az ütemet, nem vagy utána napokig ki, akkor gyorsíthatsz a tempón, egyre jobban, egyre jobban. Aztán már a 30 perc előbb-utóbb kevés lesz, mehet 40 perc, aztán mehet 50 is, és szépen-lassan egyre jobb leszel a futásban.

2021. szept. 16. 10:18
 13/19 A kérdező kommentje:

Na erre gondoltam, köszönöm.

Akkor most teszem fel a költői kérdést, ha ez "ilyen egyszerű", akkor bármit ehetek a lényeg, hogy számoljam a kalóriákat? Szóval ha elméletben az 1600 kcal-om lekváros buktából áll, az se számít, csak ne menjen 1600 fölé?

2021. szept. 16. 10:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés a futáshoz:

Melyik az optimálisabb, ha kevesebb ideig futok gyorsabban, vagy ha több ideig ugyanazon a tempón?

2021. szept. 16. 10:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Így van, technikailag nem számít. Lekváros buktával is lehet fogyni, ha a kalóriadeficit stimmel. Nyilván ez azt jelenti, hogy ha lekvárpos buktával akarsz diétázni, akkor kb. három buktával meg is van a napi összétkezésed, úgyhogy nem ajánlott, de technikailag működik. Viszont van egy másik faktor, az EGÉSZSÉG. Technikailag lehet lekváros buktával fogyni, de a lekváros bukta egy ipari hulladék, fehér liszt és közönséges cukor keveréke, egy feldolgozott undormány, nulla tápértékkel. A vércukrod, az érrendszered és úgy amblokk az egészséged meg fogja köszönni, ha a lekváros bukta típusú mocskokat kidobod az étrendedből és lecsereléd a már előbb említett minőségi fehérjékre, minőségi szénhidrátokra és minőségi zsírokra. Viszont az 1600 kalóriát csak úgy hasamra ütve mondtam. Nem tudom, hogy neked pontosan hány kalóriára van szükséged a fogyáshoz. Ez a szervezetedtől és anyagcserédtől függ, amit én nem ismerek. Ezt neked kell kitapasztalni/kiszámolni.

Második kérdésedre pedig egyénre szabott a válasz. Én a hosszútáv futás és a pulzusom konstans aerob tartományban való tartását preferálom, de valaki a HIIT edzéseket kedveli, amikor a pulzusod folyamatosan ingázik az anaerob és a normál tartomány között. Ki mit szeret, úgy cselekszik.

2021. szept. 16. 10:32
 16/19 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Nem akarok ám totál idiótának tűnni, utoljára 10 éve fogyókúráztam és akkor még annyira más dolgokat írtak a neten, hogy hihetetlen.

Kicsit elvesztem az információdömpingben.

2021. szept. 16. 10:35
 17/19 anonim ***** válasza:

10 éve is léteztek ugyanazok a baromságok és tévhitek, kamuk és ferdítések diétat tekintetében, mint ma. Már eleve a "fogyókúra" szó is téves és félrevezető. Én csak röhögni tudok az ilyeneken.

Ezért kell elfelejteni a femcafe.hu típusú oldalakat, és orvosoktól, táplálkozási tanácsadóktól, jó személyi edzőktől muszáj tájékozódni.

2021. szept. 16. 10:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem először nézz ki egy 2000 kalóriás étrendet, azt tartsad 1 hónapig, aztán utána állj át kb 1600 ra ilyen magasság mellett, amíg le nem mész 65-66 kilóra.

De persze az adott napi kalóriaigénytől, aktivitástól is függ.

2021. szept. 16. 16:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Sosem számoltam a bevitt kalóriákat. Ha 1500 kcalt elégetek edzés közben, akkor már valószínűleg úgysem tudok annyit enni, hogy pluszban legyek. Persze ez csak akkor működik, ha minden nap mozog az ember.

Pár éve fogytam fél év alatt 10 kg-t. Rendszeres brngázással és változatos, sok zöldséget tartalmazó étrenddel.

De voltam úgy is nagyon vékony, hogy toltam a péksütiket, de mellette a havi 1000 km-t letekertem.

2021. szept. 16. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!