Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy fogyjak le 10-12 kilót?

Hogy fogyjak le 10-12 kilót?

Figyelt kérdés

168 cm-hez vagyok 82 kg.(L) Sajnos nagyon szeretek enni, sokat is eszek mennyiségre. Szívesebben sportolok, mint hogy koplaljak, de tudom hogy ez összetartozik. :/

Ami adott: én, meg a fogyási motivációm :D ; egy pár sportcipő, bicikli, futópad, természet, jógamatrac. Meg valami fura ismeretlen zöld gép, akin lehet hasazni meg lábat emelgetni meg vannak gumiszalagos bizgentyűk is rajt. Meg örököltem egy doboz nőknek való fehérjeturmixot.

Szóval, mit egyek/mit ne egyek, melyikkel sportoljak és mennyit?

A net tele van ellenmondó hülyeségekkel, szóval a ygakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi.

2021. szept. 16. 08:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%

A fehérje turmix mehet a kukába, pláne ha az van ráírva, hogy "nőknek való". Nem tudom miféle termék lehet az, ami elvileg fehérje és a fogyásztása nem-specifikus, úgyhogy jó helyen lesz a kukában.

Fogyni akkor fogsz, ha tartósan kalóriadeficitben vagy. Ha tartósan több kalóriát égetsz el a napi aktivitásoddal (itt jönnek képbe a sportcipők és a gumiszalagos bizgenytűk), mint amennyit étellel-itallal beviszel, akkor fogyni fogsz. Ha kevesebbet, akkor hízni. A fogyás/hízás ilyen egyszerű dolog, csak a femina.hu és nők lapja café cikkek szeretik az ökörségeikkel megbonyolítani azt.

Neked egy olyan egészséges, kiegyensúlyozott, állati fehérjékre, lassú felszívdású szénhidrátokra, telítetlen zsírokra, magas rosttartalmú ételekre, sok zöldségre és gyümölcsre ápítkező étrendre van szükséged, amivel kalóriadeficitet tudsz fenntartani, mégsem éhezel, mégis megvan a telítettség és a szükséges makrotápanyag-mikrotápanyag mennyiség. Nézz utána a felsoroltaknak és azokból dobj össze magadnak egy személyre szabott étrendet. De egyébként felkereshetnél egy dietetikust is, neki pont az a dolga, ő pont azt tanulta hosszú évekig az egyetemen, hogy a magadfajta lányok táplálkozáson hogyan tud segíteni.

2021. szept. 16. 09:26
 2/19 anonim ***** válasza:
Hasonló paraméterekkel ezt követem :)
2021. szept. 16. 09:27
 3/19 A kérdező kommentje:

Oké, és a sport? Melyik ajánlott? Súlyzózzak mint az őrült, vagy szaladgáljak?

A gyakorlatokat utálom, futni, biciklizni jobban szeretek, abból mennyit és milyne gyakran?

2021. szept. 16. 09:34
 4/19 anonim ***** válasza:
61%

#2-es vagyok. Én kerékpározok és futok. Utóbbit mondjuk annak hívom, de azért nem az. Inkább valami próbálkozás. Nem nagy távokat és sajnos nem is rendszeresen, pedig igyekszem. Heti 1-2x 15-25 km közötti tekerés és 1-2x kocogás 2-3 km (ez tényleg silány tempóra is, mennyiségre is, de ennyi megy).

Ennél tuti több kell, mert nem mozdul a mérleg :P

2021. szept. 16. 09:38
 5/19 anonim ***** válasza:
Kcal deficit
2021. szept. 16. 09:41
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem kell csinálni úgy, mint az őrült. Ez alapszabály. Nem vagy profi sportoló. Jelenleg még amatőr sportoló sem vagy. Ha valamt úgy fogsz csinálni, mint az őrült, akkor vagy le fogsz sérülni, vagy valami egyéb negatívum fog érni.

Először is tanulj meg hatékonyan és alaposan bemelegíteni, nyújtani, mobilizálni és hengerezni. Ha ez megvan, utána jöhet az edzés. Fogyási célból az aerob mozgásformákat szokták javasolni (pl. futás, biciklizés), hiszen ez sokkal több kalóriát éget el, mint egy átlag súlyzós erősítés. És hogy mennyit csináld? Amilyen gyakran csak tudod. Ha figyelsz a regenerációra és az előbb felsorolt tényezőkre, akkor olyna gyakran csináld, ahogy csak tudod, de nem kell túltolni. Nem kell minden nap 3 órát edzeni. Ha minden nap egy-másfél órát rászánsz magadra, az simán fenntartható.

Egyébként minden a céljaidtól függ. Ki kell tapasztalnod, hogy mennyi kalóriára van szükséged ahhoz, hogy a testsúlyod csökkenjen. Ehhez mérten kell majd felépítened a diétádat és a mozgásodat is.

2021. szept. 16. 09:42
 7/19 A kérdező kommentje:

Szóval ha megpróbálok nagyjából minden nap egy 30 percet futópadozni? Bár inkább gyaloglópadnak nevezném, elsőkörben.

Vannak ilyen beépített programok, a legalapabbnál a legggyorsabb a 5-6 km/h, az nekem a gyorsgyaloglás, vagy lassított futás kategória. Ha azzal elkezdem?

2021. szept. 16. 09:45
 8/19 anonim ***** válasza:
46%
Írtuk, kcal deficit. Nincs ezen mit ragozni ezen felül. Futópadozhatsz reggeltől estig, ha a kalóriadeficit nem valósul meg egy dekát sem fogysz
2021. szept. 16. 09:46
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Arra mindenképpen jó lesz, hogy fokozatosan fogod felépíteni a futásodat. Ez lesz az alsó szint, hogy "gyaloglópadozol". Innen aztán majd fejlődsz tovább. Egyre többet fogsz bírni, egyre jobban szokják meg az izmaid, izületeid, ínszalagjaid a mozgásformát.

Viszont itt van egy konkrét matek, amit úgy veszek észre, hogy nem értesz, vagy nem akarsz megérteni. Fogyni akkor fogsz, ha konkrét, szám szerint több kalória kerül elégetésre, mint amennyi étellel-ittallal be van juttatva. Ha ez megvan, akkor akár bármilyen mozgás nélkül is fogyhatsz. A mozgás igazából csak segíti a fogyást és a kalóriadeficitet. A lényeg a matekon van, ezáltal a megtervezett étkezésen.

2021. szept. 16. 09:51
 10/19 anonim ***** válasza:
A konkrét matekhoz elvileg elég kell legyen az, hogy változatlan étkezési szokások mellett mozogni kezd az ember. Már ha feltételezem, hogy a mostani súly stagnál, tehát most megvan a bevitel és felhasználás közötti egyensúly.
2021. szept. 16. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!